Dohrávka soutěží se opět odkládá, pro regulérnost soutěžního ročníku je ale nutné odehrát padesát procent utkání

Lucie Steklá 2021-03-04 15:26:06

Okres Louny (lus) ,,Vzhledem k současné nepříznivé epidemiologické situaci, kdy stále není povolená tréninková činnost, přípravná a natož soutěžní utkání je nutné počítat s tím, že dojde k razantnímu zásahu do jarní termínové listiny,“ zní v rozhodnutí sportovně technické komise Okresního fotbalového svazu Louny. Zápasy na okresní úrovni tak byly znovu odloženy a stejně jako krajské fotbalové soutěže v plánovaném termínu nezačnou.

OFS Louny kluby informoval, že k restartu nedojde. Informace byla klubům rozeslána 2. února.

Amatérské soutěže bez diváků jsou umožněny v epidemiologickém stupni PES 3. ,,Abychom do toho stupně reálně došli, ministr zdravotnictví avizoval, že musí být splněna podmínka méně než 2000 hospitalizovaných. V současné době se tedy plánovaná kola v okresním přeboru dospělých na únor odkládají na neurčito. Je velký předpoklad, že budeme nuceni odkládat další kola v březnu, to se týká všech soutěží dospělých a starších žáků,“ uvedl předseda komise Jaroslav Mička. Podle jeho slov bude principiálně nutno odehrát nejprve odložená podzimní utkání a následně naváží jarní kola. ,,Z těchto důvodů budeme muset řešit vše s ohledem na vývoj situace operativně. Více se dozvíme po sestavení termínové listiny krajského fotbalového svazu,“ dodal s tím, že je pravděpodobné, že bude narušena návaznost na jejich soutěže. Krajské soutěže budou dohrávat sedm kol, okresní kol pět. O novém termínu restartu soutěží Ústeckého kraje bude krajský svaz rozhodovat dle vývoje epidemiologické situace.

Zatím se podle vyjádření OFS předběžně počítá, že všechny soutěže začnou 20. respektive 21. března. Soutěže přípravek budou zahájeny po dohodě s Grassroots trenérem mládeže OFS Louny. ,,V každém případě však bude vyhotovena nová termínová listina všech uvedených soutěží,“ dodal J. Mička.

Ustanovení Soutěžního řádu také následně zmiňuje náležitosti ohledně postupů a sestupů v jednotlivých soutěží, kdy je nutné splnit podmínku odehrát minimálně polovinu všech plánovaných utkání. Tím není dotčeno případné doplňování míst v soutěžích.

Po zavedení tzv. ,,lockdownu" vydal FAČR 2. března ,,Desatero k restartu soutěží FAČR", neboli shrnutí aktuální situace týkající se restartu soutěží Fotbalové asociace České republiky + nová opatření v této věci. 

V něm se mimo  jiné uvádí, že přestupní období se prodlužuje do 14. května 2021. S ohledem na aktuální vývoj soutěží Výkonný výbor rozhodl o plošném zrušení kompenzačních poplatků pro ročník 2020/2021, a to v plném rozsahu. ,,Soutěžní ročník bude plošně restartován dohrávkou podzimní části soutěže. Řídící orgán soutěže určí „inkubační dobu“ pro přípravu klubů před restartem soutěže. Soutěžní ročník se nebude prodlužovat, tzn. všechny soutěže budou ukončeny do 30.6.2021, resp. do 27. 6. 2021. Pro regulérní ukončení SR je nutné odehrát více než 50 procent všech soutěžních utkání v dané soutěži (Soutěžní řád schválen před začátkem soutěže)," uvádí zpráva FAČRu. 

Soutěžní utkání se odehrávají v maximálním možném počtu, která opatření ze strany Vlády ČR dovolí. Pokud jde o kontumaci, pak za odehraná utkání se považují i kontumovaná, utkání klubu, který je z důvodu rozhodnutí hygieny umístěn do karantény, se nekontumuje. V případě různého počtu odehraných utkání na konci soutěžního ročníku se použije koeficient. 


Termín pro plošné zrušení soutěží se prozatím neurčuje.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video