Podesáté! Fond Logit podpořil šest projektů

Alla Želinská 2021-03-05 00:11:00

Za běžných okolností by si v tuto dobu přišli zástupci neziskových organizací z Podbořanska převzít symbolické šeky do sídla společnosti Logit v Hlubanech. „Bohužel letos to není možné, a tak zůstalo u virtuálních gratulací. Nicméně jsme přesvědčeni, že radost z věnovaných prostředků nebyla o to menší. Mezi šest projektů bylo rozděleno díky společnosti Logit 70 000 korun,“ informovala Kateřina Valešová, ředitelka Ústecké komunitní nadace, která spravuje fond Logit.

Na Podbořansku se tak mohou těšit nepomyšlští hasiči na nový prapor, jejich kolegové z Vroutku na novou kladinu pro požární sport mladých požárníků, děti z výchovného ústavu v Buškovicích na venkovní trampolínu, děti z Petrohradu budou lézt po pyramidě na školní zahradě a děti ze Základní školy T. G. Masaryka v Podbořanech budou pěstovat zeleninu v nových vyvýšených záhonech. A když okolnosti dovolí, bude se konat i dětský den Na kopci, který zajišťují svépomocí organizátoři pod vedením Martiny Bláhové pro místní děti z Podbořan. „Všem realizátorům projektů gratulujeme!“ dodala Valešová.

Projekt letos překročil jeden důležitý milník: Podpora z grantového programu financovaného z dárcovského fondu Logit při Ústecké komunitní nadaci překročila za 5 let fungování aktuálně částku jeden milion korun (přesně bylo rozděleno 1 011 600 Kč), a to na dobročinné účely s cílem zlepšení podmínek života na Podbořansku. Celkem bylo k dnešku podpořeno již 65 projektů místních neziskových iniciativ. Fond Logit, který založila v roce 2015 stejnojmenná společnost, rozděloval finanční prostředky již podesáté.

Grantový program bude díky iniciativě společnosti Logit pokračovat i v roce 2021. Další grantová výzva bude pro místní neziskové subjekty a neformální iniciativy vyhlášena na podzim tohoto roku. Doufejme, že příště se již dárci a obdarovaní potkají zase naživo.

Připomeňme si projekty loňského roku, v 9. kole ZDE a ZDE.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video