Nový autobus do Prahy jezdil jen několik dní

2021-03-05 08:00:00

Pouze několik dní mohla fungovat nová autobusová linka z Prahy do Žatce – Blšan – Podbořan – Vroutku – Očihova - Kryr, která zahájila provoz v pátek 26. února. Od 5. března je přeprava cestujících přerušena. Jakmile to situace dovolí, bude provoz linky znovu obnoven, slibuje dopravce Data Autotrans.

Podle prvních informací dopravce byla linka 156100 Praha – Žatec – Podbořany – Kryry – Blšany cestujícími slušně využívána. Začala jezdit minulý pátek 26. února.

Vzhledem k vyhlášenému Vládou ČR ZÁKAZU NEPRACOVNÍCH CEST mezi okresy byl provozovatel nové autobusové linky 156100 "Praha-Žatec-Podbořany-Kryry-Blšany" nucen DOČASNĚ POZASTAVIT JEJÍ PROVOZ, konkrétně spojů jedoucích v pátek podvečer + v neděli odpoledne.

Opatření bude platit PO CELOU DOBU trvání zákazu, tedy i při jeho případném prodloužení. Jakmile bude zákaz zrušen, spoje se ihned rozjedou podle původního plánu a současného jízdního řádu (JŘ), který je aktuálně vyvěšený na zastávkách. Na JŘ ještě v průběhu dneška informaci umístíme formou samolepky. Spoje též budou odstraněny z vyhledávače IDOS. Přerušen byl předprodej místenek.

Důvodem pro vynucenou změnu je výrazný propad počtu cestujících a ekonomická neudržitelnost za daných podmínek.

Děkujeme za pochopení a omlouváme se!“ stojí v oznámení dopravní agentury o přerušení provozu.

V úseku Žatec – Praha (přes Louny a Slaný) měl jezdit autobus jednou denně (kromě sobot) každým směrem. Až do Blšan autobus jel v pátek a v neděli odpoledne. V Praze spoj začínal a končil na Hradčanské. Nová linka není součástí základní dopravní obslužnosti, provozuje ji na vlastní komerční riziko společnost s ručením omezeným Data Autotrans, bez jakýchkoli finančních příspěvků obcí či měst. Jízdenka z Žatce do Prahy stojí 80 korun, z Podbořan do Prahy 110 korun, z Blšan 115 Kč, Očihova 120 Kč, Vroutku 125 a z Kryr do Prahy 130 korun. Dopravce kromě nejnižší ceny láká cestující i na nejrychlejší cestu – z Prahy do Žatce jsme tímto autobusem v neděli odpoledne dojeli za 1 hodinu a 12 minut. Cesta vede "netradiční" karlovarskou trasou bez zastávek.

Firma Data Autotrans, mimo jiné, provozuje rovněž dopravu zaměstnanců do průmyslové zóny Triangle. Sídlo má v Praze Strašnicích, zastupují ji dva společníci - Richard Bílý a Jan Doškář.  


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video