Lounské centrum začne očkovat v pondělí 8. března

Lucie Steklá 2021-03-07 00:00:38

Od osmé hodiny ranní v pondělí 8. března začne fungovat očkovací centrum v Lounech. To je umístěné v areálu lounské nemocnice. Ve spolupráci s Nemocnicí Agel Louny a za podpory Ústeckého kraje ho v areálu nemocnice zřídilo město Louny.

Zájemcům o očkování, lidem nad 80 a 70 let, nabízí město pomoc s registrací. ,,Pokud se vám nedaří registrovat přes web nebo celostátní linku 1221, naše tři městské organizace provozují infolinky pro občany," uvádí radnice. Zájemci se mohou obrátit na ,,pomocníky" na číslech ☎️ 734 521 903 ☎️ 415 621 102 ☎️ 704 500 658, kde jim pomohou zaměstnanci knihovny, divadla a infocentra s registrací na dostupné termíny.

Lounské očkovací centrum v prostorách nemocnice, které byly nevyužívané. V průběhu několika dní zástupci nemocnice pro-story připravili pro potřeby centra. ,,Velká výhoda byla v tom, že jsme měli tyto prostory volné. V týdnu jsme se sešli s panem doktorem Horáčkem, abychom se domluvili, jak prostory uzpůsobit, poté jsme ho vybavili nábytkem a v průběhu týdne připravili,“ uvedl za nemocnici Jaroslav Todt. Lidé, kteří přijdou na očkování, nejdříve vstoupí do čekárny, kde vyplní potřebné formuláře a podepíší informovaný souhlas. Poté následuje samotné očkování a půlhodinový interval, kdy očkovaná osoba vyčkává na od-dělení kvůli případným nežádoucím účinkům. Připravena je také místnost s lůžky, pokud by někdo očkování nenesl dobře.

Velkokapacitní očkovací centra budou v provozu dvanáct hodin denně, sedm dní v týdnu. Oblastní zatím osm hodin v pracovní dny. Vše se dá operativně navýšit. Tým tvoří lékař, pracovník, který ztotožní a poučí klienta a učiní všechny administrativní úkony před očkováním. Dále sestra, která výkon provádí a pracovník, který vše zaeviduje. Druh vakcíny, číslo šarže, čas vpichu, tyto a údaje odesílá do centrální evidence.

Spolupráce mezi městem Louny a Nemocnicí Agel Louny na zřízení a provozu očkovacího centra v Lounech byla domluvena na společné schůzce 27. ledna. Zahájení očkování pro veřejnost je v tomto centru plánováno začátkem března 2021. Do té doby dojde k oočkování personálu nemocnice a části praktických lékařů,“ vysvětlil lounský starosta P. Janda s tím, že Nemocnice Agel Louny zajistí prostory pro očkovací centrum včetně potřebného zdravotnického materiálu a technického zabezpečení.

Město Louny bylo nápomocno při hledání zdravotnického personálu, který bude očkování zajišťovat a dále z řad svých zaměstnanců vyčlení personál potřebný pro administrativu. Zároveň město spustilo informativní webové stránky k provozu očkovacího centra ockovanilouny.cz. Centrum je umístěno v budově, kde býval příjem léčebny dlouhodobě nemocných.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video