OBRAZEM: Workoutové hřiště je oblíbeným cílem profíků i amatérů

Alla Želinská 2021-03-07 12:50:00

Výskoky a pár shybů nebo jen jednoduchá protahovací cvičení na hrazdách, bradlech a žebřinách. To vše se dá zahlédnout prakticky každý den na workout hřištích v Žatci, Lounech, Chomutově a mnoha dalších městech. Venkovní posilovny pro trénované, děti i seniory lákají po celý rok.

I v těchto dnech například taková venkovní posilovna mezi zimovištěm vodního ptactva a fotbalovým areálem Slavoje na břehu Ohře v Žatci je aktivně využívána. Před pár dny poprvé hřiště vyzkoušela s kamarádkou mladá maminka dvou dětí Jana z Holedeče, která doma cvičí pravidelně, ale takový „profi“ trénink na čerstvém vzduchu je k nezaplacení. A zadarmo. Bohužel po vyhlášení "lockdownu" do Žatce prozatím nesmí, ale těší se, až to znovu bude povoleno. "Zdraví je přednější," říká. Takže teď na workoutovém hřišti zastihnete jen místní zájemce. Často sem chodí kamarádi Dominik, Tomáš, Kristián, Kevin, Gizela, Džesika, aby se protáhli, zacvičili, nebo i zaboxovali. „Je to parádní, učíme se posilovat s vlastním tělem, i holky se přidaly. Jsme tu docela často,“ říká Dominik, kterého baví dělat salta na bradlech nebo ručkování a minulý pátek odpoledne nám to i předvedl.

Workout hřiště v Žatci bylo otevřené v létě 2018 a od té doby je oblíbeným cílem nadšenců ze širokého okolí. Rádi zde trénují borci a borkyně z amatérského sportovního týmu Street Hard Workers, jejichž jeden z posledních tréninků na žateckém hřišti přinášíme:

ZDE.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video