O mimořádné očkování byl mimořádný zájem

Tomáš Skřipský 2021-03-12 08:57:00

KADAŇ (tos) — Mimořádná očkovací akce, určená pro seniory 70+, zaměstnance Integrovaného záchranné systému (IZS), pracovníky ve školství, zdravotnictví a sociálních službách, ale i chronicky nemocné bez ohledu na věk, proběhla o víkendu v Kadani. Zdejšímu očkovacímu centru se totiž neplánovaně podařilo sehnat asi 3 600 dávek vakcíny, a tak v pátek spustilo bleskurychlou akci: Kdo se dovolal na dvě vyčleněná čísla a spadal do některé ze skupin, mohl se o víkendu přijít očkovat, aniž by se musel zapisovat do centrálního registru.

Zájem byl obrovský a telefonní linky byly takřka neustále obsazené. Před očkovacím místem to po oba dny vypadalo jako v úle. Lidé neustále nejen přicházeli a odcházeli, ale také přijížděli auty z blízkého i vzdáleného okolí. Na bezpečnost a plynulost celé akce proto dohlíželi městští i státní policisté. „Šlo to úplně bez problémů. I s čekáním jsem byl naočkovaný asi za dvacet minut,“ pochvaloval si Stanislav Kopecký, spadající do kategorie 70+.

Očkovací centrum v Kadani funguje od konce ledna. Jedná se o jedno z prvních velkokapacitních center zaregistrovaných v Ústeckém kraji, které má také mobilní vakcinační sanitu pro domovy se sociální službou. Nyní již očkuje všemi třemi očkovacími látkami, které jsou v ČR distribuovány — Pfizer/BioNTech, Moderna a AstraZeneca.

„K dnešnímu dni jsme naočkovali cca 7 000 dávek, z toho asi deset procent jsou již dávky druhé. Nejdříve jsme proočkovali zájemce z řad zdravotníků nemocnice v Kadani. Dále využíváme centrální registr občanů, kde se můžou registrovat občané vyjmenovaných skupin 80+, 70+, učitelé, IZS. Současně máme k dispozici dvě telefonní helpdesk linky, které je možno denně využít. Aktuální informace jsou na našich webových stránkách,“ řekl v pondělí ředitel Nemocnice Kadaň Petr Hossner.

Nejstarší věkovou skupinu 80+ nemocnice proočkovala ve spolupráci se starosty okolních obcí, kteří zajistili jejich hromadný svoz do očkovacího centra. Všechny vakcíny v kraji jsou distribuované přes centrální lékárnu v Ústí nad Labem.

Foto: Zájemci o vakcinaci před očkovacím centrem v kadaňské nemocnici. Foto: Tomáš SKŘIPSKÝ

Napsal(a): Tomáš Skřipský

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video