Podbořanští zastupitelé dnes schvalují rozpočet, před jednáním se všichni musejí testovat na covid

Alla Želinská 2021-03-10 00:58:00

Podbořanští zastupitelé mají na programu své středeční schůze schvalování rozpočtu města na rok 2021 a jeho pravidel. Místo veřejného zasedání zastupitelstva je naplánováno opět (stejně jako v prosinci) do kinosálu v kulturním domě Pegas, od 17 hodin. Kapacita sálu bude max. 40 míst pro všechny účastníky. Navíc do sálu mohou jen ti, co absolvují samotest odběrem ze slin s negativním výsledkem.

Vzhledem k vládním nařízením a protiepidemickým opatřením je při jednání zastupitelstva města maximální možná kapacita sálu kina 40 míst pro všechny účastníky při zachování rozestupů min. 2 metry – tzn. včetně zastupitelů, zapisovatelky, obslužného personálu a hostů. Místa k sezení v sále budou označena. Jiná místa není možné použít, protože nesplňují bezpečnostní požadavky. „Do sálu bude vpuštěn pouze ten, kdo absolvuje v místě samotest odběrem ze slin s negativním výsledkem. Vyhodnocení testu trvá cca 15 minut. Vestibul pro vstup na jednání bude otevřen od 16.15 hodin. RAPID COVID-19 Antigen test a organizaci testování zajišťují zaměstnanci Městského úřadu,“ upozorňuje starosta města.

Pokud se během zasedání uvolní místo v sále, může být doplněno dalším účastníkem s negativním testem. „Proto vás žádám v případě více zájemců o projednávanou věc, nebo v případě, že nechcete absolvovat samotest, abyste si například zvolili zástupce, který bude prezentovat připomínky ostatních k projednávaným bodům. Zasedání zastupitelstva v době konání nouzového stavu nemuselo být vůbec svoláno, ale je velmi důležité schválit rozpočet města na rok 2021. V případě, že by nebylo v místě možné dodržet bezpečnostní opatření tak, abychom se mohli v pořádku a ve zdraví vrátit domů ke svým rodinám, bude mou povinností  jednání zastupitelstva přerušit a svolat v náhradním termínu,“ dodal R. Reindl.

Kromě rozpočtu je na programu schůze např. projednávání odměn uvolněným a neuvolněným zastupitelům, v majetkoprávním bloku pak prodej pozemků určených k výstavbě rodinných domu v lokalitě Malá Osada, záměr prodeje bytových jednotek ve vlastnictví města, prodej plynovodu a přípojky v lokalitě za ZZN či kupní smlouva o prodeji pozemků v průmyslové zóně. Bude se jednat také o vynětí ze zemědělského půdního fondů cca 30 arů pozemků v Hlubanech a pronájmu těchto pozemků na těžbu kaolinu.

Dále se má rokovat o zásadách pro poskytnutí finančního příspěvku z rozpočtu města na vybudování přípojek k novostavbě rodinného domu maximálně do výše 50 tisíc korun na jeden objekt. Na programu je i bod o vyhlášení dotačního programu města „Podpora sportovní činnosti v roce 2021”, nebo výroční zpráva za minulý rok o správě veřejného osvětlení firmou Kamila Srkala.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video