Krádeží součástek způsobili půlmilionovou škodu

Lucie Steklá 2021-03-10 23:20:00

Lounsko (lus, mir) Vyšetřovatelka lounské služby kriminální policie a vyšetřování obvinila koncem ledna pět osob, které se jako členové organizované skupiny podílely na krádeži výrobních součástek z areálu společnosti sídlící na Lounsku. Další dvě osoby pak byly obviněny v souvislosti s následným prodejem těchto odcizených součástek.


,,Poznatky o možném páchání trestné činnosti získali policisté v souvislosti s prověřováním jiného případu. Díky rozsáhlé operativní činnosti se jim podařilo zjistit informace o tom, že v září loňského roku mělo dojít ke krádeži výrobních součástek a poté k jejich prodeji,“ uvedla k případu policejní mluvčí Miroslava Glogovská s tím, že na organizované krádeži se mělo podílet celkem pět mužů ve věku 34, 37, 41, 46 a 47 let. Čtyři z nich byli zaměstnanci poškozené společnosti.

Tito muži se podle zjištění kriminalistů měli v září loňského roku dohodnout na odcizení výrobních součástek z areálu společnosti. Na konci září měl pak jeden z nich zkontaktovat svého kolegu a sdělit mu, že má domluveného řidiče na odvoz odcizeného zboží, takže je třeba zboží připravit. ,,Během noční směny došlo k vyskladnění materiálu a jeho přípravě na odvoz. Další den byl materiál z areálu odvezen nákladním automobilem na předem dohodnuté místo. Všichni muži postupovali podle domluveného plánu, každý z nich se měl na popsané krádeži podílet vykonáním určité části. Hodnota odcizených součástek byla vyčíslena na nejméně 500 tisíc korun,“ dodala mluvčí.

O několik dní později měli další dva muži ve věku 21 a 46 let převzít odcizené zboží od jednoho ze zmíněných zaměstnanců, jemuž měli vyplatit předem domluvenou cenu, což bylo více než 5 tisíc euro. ,,Kupující“ zboží, o němž zřejmě věděli, že je kradené, později prodali zatím nezjištěné osobě se ziskem více než dva tisíce euro. Osoby podílející se na krádeži si tak rozdělili několikatisícové odměny z utržených peněz. Podle police byli podezřelí muži zadrženi po získání potřebných informací a zahájili s nimi trestní stíhání. ,,Pětici obviněných, kteří se měli podílet na samotné krádeži, hrozí za tento trestný čin spáchaný v rámci organizované skupiny až osmileté tresty,“ přiblížila M. Glogovská. Dalším dvěma obviněným, kteří se budou kvůli prodeji odcizených součástek zpovídat z trestného činu legalizace výnosů z trestné činnosti, by mohl soud v případě uznání viny uložit až šestiletý trest odnětí svobody.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video