Údržbu chodníků při kalamitě Chomutov nezanedbal

Soňa Šímová 2021-03-15 05:45:00

CHOMUTOV (soš) — Únorové vydatné sněžení potrápilo nejednoho řidiče či chodce v celé republice. Obyvatelé Chomutova si několik týdnů stěžovali na špatně schůdné chodníky, které jim neumožňovaly opustit bydliště téměř žádnou cestou. Zledovatělé plochy a hromady nahrnutého sněhu byly velkou překážkou hlavně pro seniory, vozíčkáře, či rodiče s kočárky. Jak se k tomuto problému staví město? A může se situace do budoucna opakovat? Zeptali jsme se tiskové mluvčí chomutovského magistrátu Veroniky Říhové.

Řešili jste s technickými službami zanedbání údržby?

„Jednalo se celorepublikovou, víceméně evropskou kalamitní situaci. Tomu odpovídal i stav chodníků a vozovek z důvodů abnormální spadu sněhu, který byl ještě umocněn vlnou dlouho trvajících mrazů. I přesto se postupovalo dle platného plánu zimní údržby. Termíny údržby chodníků I. tříd byly dodrženy, chodníky II. tříd, které nemají časovou lhůtu, byly postupně ošetřovány. I přes nepříznivé podmínky nedošlo k žádnému zanedbání a schůdnost a sjízdnost byla zajištěna (viz trasy trolejbusů, autobusů na území města Chomutova).

Může se v případě další kalamity tato situace opakovat?

Pokud nastanou stejné klimatické podmínky, nemůžeme to vyloučit, že se bude situace opakovat. Připomínáme, že jen zmírňujeme následky sněžení a mrazu a nic nebylo zanedbáno.

Napsal(a): Soňa Šímová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video