12. ročník Prezentiády tentokrát on-line

2021-03-26 09:40:00

ÚSTECKÝ KRAJ (tz) — Studentský spolek Student Cyber Games oznámil spolu s Ekonomicko-správní fakultou Masarykovy univerzity začátek už dvanáctého ročníku soutěže Prezentiáda. Jedná se o soutěž v prezentačních dovednostech, která je zaměřena na studenty základních a středních škol po celé České i Slovenské republice.

I přes momentální obtížnou situaci to nevzdali a přijali výzvu, kterou před ně pandemie postavila. Formát celé soutěže přizpůsobili on-line prostředí a hodlají dále rozvíjet schopnosti studentů na poli prezentování, ať to stojí, co to stojí.

Přes současná omezení spojená s koronavirem tedy v pondělí 8. února odstartovali dvanáctý ročník Prezentiády. Touto soutěží vybízí studenty středních škol a druhého stupně základních škol ke zlepšení výstupu při prezentování. Hravou formou směrují soutěžící k prezentování nápadů, myšlenek a prací. Studentům taktéž nabízí možnost naučit se vy-tvářet prezentace na úrovni a učit se v této oblasti od profesionálních řečníků a lidí, kteří se věnují prezentování a veřejnému vystupování.

Každoročně se Prezentiády účastní stovky studentů z celé České a Slovenské republiky. Minulého ročníku se i přes náhlé komplikace zúčastnilo 145 týmů, které se nebály ponořit se do neznáma a získat tak nové zkušenosti s prezentováním na dálku. Náhlá omezení sice narušila běžnou strukturu soutěže, ale také otevřela dveře novým způsobům, jak obohatit dovednosti studentů. I tento ročník tedy nabídne soutěžícím možnost představit své myšlenky on-line.

Do soutěže se mohou přihlásit týmy po dvou, nebo třech studentech ve dvou kategoriích střední školy a druhý stupeň základních škol. Pro obě kategorie je průběh soutěže téměř stejný. Soutěžní týmy nejdříve vytvoří prezentaci na jedno ze zadaných témat a poté ji zašlou do nominačního kola.

Prezentace budou po ukončení přihlašování a odevzdávání prací zhodnoceny odbornou porotou, která z nich vybere ty po vizuální a věcné stránce nejlepší pro postup do on-line kol.

Z nominačního kola může postoupit až 100 týmů z každé kategorie do on-line kol, kterých bude celkem deset pro každou kategorii. V on-line kolech týmy obohatí svou prezentaci z Nominačního kola o verbální projev. U všech výstupů bude přítomna odborná porota, která výkony soutěžících zhodnotí a rozhodne o finálním pořadí týmů. Všechny prezentace budou zároveň nahrávány a živě vysílány pro diváky, kteří tak nepřijdou o zajímavou podívanou.

Nakonec postoupí celkem 30 týmů z každé kategorie do grandfinále, které se bude konat prezenčně na ESF MUNI v Brně. Finalisté se mohou těšit na hodnotné ceny od partnerů soutěže, ale ani ostatní týmy neodejdou s prázdnou. Každému týmu, který se zúčastní on-line kol, bude zaslán elektronický certifikát a dostane se mu možnosti zpětné vazby od porotců, díky které bude vědět, co zlepšit a čemu se při prezentování vyhnout.

Pro zájemce jsou webových stránkách www.prezentiada.cz připravené Tipy&Triky, které jim pomohou s nejrůznějšími aspekty prezentování od prvotního nápadu až po vystupování před publikem. Naleznou zde také informace o workshopech, které pro ně pořadatelé naplánovali tentokrát také v on-line podobě.

Aktuální dění a pohled do zákulisí Prezentiády naleznete na Facebooku a Instagramu soutěže.

Harmonogram soutěže:

31. března Uzávěrka přihlašování a odevzdávání prezentací

5. dubna vyhlášení výsledků nominačních kol

19. dubna — 30. dubna on-line kola

23. května Zveřejnění finálových témat a konceptů

3. června a 4. června Finále na ESF MUNI

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video