Do školy nemohou, tak si ji postavili v Minecraft světě

Lucie Steklá 2021-03-24 13:49:00

Lounská "trojka" je již několik dní k vidění ve světě Minecraftu. ,,Vzhledem k tomu, že je otevření školy v nedohlednu, rozhodli jsme se s dcerou vybudovat naší školu alespoň ve virtuálním světě. Postupně se do projektu zapojili i šikovní žáci z devátých a třetích tříd a škola nám začala růst před očima,“ uvedl k projektu učitel školy Petr Kučera.


Přibližně po sto až sto padesáti hodinách práce žáci s učitelem vytvořili v Minecraftu reálný model školy, který poskytnou všem žákům školy. "Ti zde budou moci i během karantény být s kamarády, chodit po třídách a chodbách, hrát si na "schovku", nebo běhat na oválu či si zaplavat v bazénu,“ vysvětlil P. Kučera.

,,A máme hotovo!“ oznámil tým žáků minulý týden. Za tento výkon si zaslouží velký potlesk žáci 9. tříd Jan Závora, Lukáš Buchcar, Vojta Wasserbauer, Matěj Vránek, Michal Aidelpes, Vojta Prokop, Petr Vlasák, Tomáš Suja a Adam Štorch, a dva žáci ze 3. B Anička Kučerová a Tonda Příhoda. ,,Těch hodin práce by bylo méně, kdyby u stavby školy žáci nehráli na schovku. A je mi jasné, že se spoustě hráčů Minecraftu, kteří nyní mohou naši školu navštívit, vybavila kostka TNT,“ dodává s úsměvem učitel. Děti docházející na lounskou ,,trojku“ mohou zároveň svět libovolně upravovat a svými výtvory se poté chlubit v Teamsech. Mapu najdou ke stažení v týmu Minecraf.

Chcete-li vidět, jak stavba školy probíhala, můžete kouknout na video ze stavebního odpoledne na portálu youtube.com - Budování školy - Minecraft.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video