Žáci originálně zachytili podobu Zeleného náměstí

Redakce 2021-03-25 11:53:00

Louny (zuš, caj) Jedna z nejmladších částí Loun Zelené náměstí se stala tématem prací žáků z místní umělecké školy. Žáci studijního zaměření fotografie kreativně pracují s fotoaparátem, snaží se o originální zachycení prostoru. Jejich kolegové se zaměřením výtvarná tvorba zachycují náměstí dle skutečnosti, vymýšlí originální prvky, plastiky, kreslí náměstí jako ideální představu.


„Výtvarné pojednání Zeleného náměstí, ať už zachycením ve fotografii, nebo kresebným způsobem, nás vede ke vnímání prostoru jako místa, které poskytuje podmínky pro život. Člověk je nedílnou součástí tohoto prostoru, využívá jej, ať už jen jako míjející aktér k dostání se k bodu svého zájmu, nebo tento prostor využívá záměrně, odpočívá, relaxuje zde, nebo se sejde se svými přáteli,“ napsali vyučující z umělecké školy.

Žáci využili jedné z možností - navštívili místo individuálně, fotografovali, zaznamenávali, zhlédli připravený videomateriál, případně místo navštívili virtuálně na online hodině z pohodlí domova. I když se v současnosti na Zeleném náměstí nekonají žádné akce, žáci alespoň na dálku výtvarně pracují s tímto prostorem, vnímají architekturu, perspektivu, prostor jako místo na mapě, prostor jako celek větší urbanistické struktury.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video