V Deštnici se projedou na tobogánu

Veronika Salášková 2012-05-25 01:00:00

Deštnice – Na velkou modernizaci svého dětského hřiště se chystá obec Deštnice. Podařilo se jí na ni získat finance z kraje. Staré prolézačky z původního hřiště ale nepřijdou na zmar, udělají ještě radost dětem v sousedním Sádku.

„Z Programu obnovy venkova se nám od Ústeckého kraje podařilo získat na rekonstrukci  hřiště 127 500 tisíc korun. Obec sama se bude podílet 42 500 korunami,“ sdělila starostka Martina Bartošová. Ještě než začnou práce na úpravě hřiště, musí obec odkoupit pozemek pod hřištěm. Jeho vlastníkovi – Pozemkovému fondu za něj zaplatí 29 tisíc korun. „V průběhu léta pak místní tatínci a dědečci odstraní staré herní prvky. Přesuneme je do Sádku, kde je umístíme u pomníčku. Z původního vybavení hřiště chceme v Deštnici ponechat jen prolézačku ve tvaru zeměkoule, která slouží jako kolotoč.  Kolem hřiště v Deštnici také místní postaví dřevěný plot,“ dodala starostka Bartošová. Poté již na řadu přijde instalace sedmi nových atrakcí. Deštnické děti se mohou těšit na multifunkční věž s tobogánem a houpačkou, prolézačku v podobě mašinky s vagónkem a pružinové houpačky.

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video