Schváleno, podepsáno. Očkovací centrum v Podbořanech zahajuje provoz a registraci

Alla Želinská 2021-03-30 14:54:00

Krajský úřad v Ústí schválil provoz nového očkovacího místa proti covidu-19 v Podbořanech. Minulý týden byla podepsána smlouva s VZP. Od čtvrtka 1. dubna očkovací centrum bude v provozu, přičemž registrovat se do něj je možné již nyní.

„Zřízení a provoz očkovacího centra v Podbořanech oficiálně schválil Krajský úřad Ústeckého kraje, následně byla uzavřena smlouva mezi VZP a společností Chirurgie Nabbout, která bude centrum v Podbořanech provozovat,“ informoval tajemník městského úřadu Martin Gutzer.

Nové očkovací centrum je v areálu Domova pro seniory v Nádražní ulici. Je k němu vybudován i bezbariérový nájezd pro vozíčkáře nebo kočárky. „V domově senioru mají vozíky pro méně pohyblivé, takže v případě potřeby si půjčíme a budou k dispozici,” dodal tajemník.

Od čtvrtka 1. dubna bude spuštěn provoz očkovacího místa. „Registrace je možná pouze elektronicky prostřednictvím formuláře umístěného na portálu Centrálního rezervačního systému Ministerstva zdravotnictví ČR https://reservatic.com/ockovani, případně na telefonní lince 1221. Telefonní kontakt na očkovací místo: 773 302 867 začne fungovat od 1. 4. 2021,“ informuje Zuzana Marcelly, vedoucí sociálního a zdravotního odboru MÚ Podbořany. Je již tedy možno se v centrálním registračním systému ČR registrovat na konkrétní registrační místo v Podbořanech, a to od 29. 3. 

Pokud se z nějakého závažného důvodu nemůžete sami zaregistrovat – nemáte k dispozici připojení k internetu, nemáte ani nikoho blízkého, kdo by vám mohl pomoci – v tom případě Městský úřad Podbořany nabízí pomoc. „Registrace na očkování bude provedena prostřednictvím Odboru sociálních věcí a zdravotnictví. Pro registraci musí občan poskytnout své osobní údaje a kontaktní telefonní číslo. Pokud máte zájem o tuto pomoc, volejte prosím: Městský úřad Podbořany – tel. 415 237 508 nebo 777 214 335; 415 237 516 nebo 777 214 105, a to v době pondělí – pátek od 8 do 11:30 a od 12 do 14:30 hodin," dodala Marcelly.

"Od 1. 4., a to není apríl, by mělo začít vlastní očkování. Je však omezené množství vakcín. Osoby zde zaregistrované budou zvány na konkrétní den a datum podle závazných pravidel očkovací strategie ČR, tj. podle věku, případně podle rizika zdravotního stavu atd. Nyní se mimo jiné řeší spravedlivější rozdělení vakcín v rámci kraje, protože obyvatelé okresu Louny mají nižší stupeň proočkování než obyvatelé jiných okresů," upřesnil tajemník Gutzer.

Zprávu o zahájení provozu očkovacího centra také zveřejnil starosta města. „Děkuji všem za pomoc v této věci, která usnadní přístup občanů nejen Podbořan, ale celého Podbořanska k očkování,“ uvedl Radek Reindl.

Praktičtí lékaři, jako např. MUDr. Petr Ráliš, očkování svým pacientům doporučují: "Sami už 1. i 2. dávku vakcíny aplikovanou máme, kromě dvoudenní bolesti ramene žádné komplikace nebyly. Máme již u nás zaregistrováno v ISINu přes 360 zájemců a denně přibývají další. Klidně se u nás můžete telefonicky nebo emailem nahlásit. Pacienty už očkujeme v naší ordinaci. Snad nám bude stát včas dodávat vakcíny," uvedl MUDr. Ráliš s tím, že o "předávání" pacientů do očkovacího centra ordinace neuvažovala. 

Krátké video z prvního dne očkování:

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video