Pes se málem oběsil na plotě. Majitel je podezřelý z týrání zvířat

Hedvika Mašková 2021-04-01 10:00:00

Šťastná náhoda pomohla fence, kterou její zachránci našli visící na drátěném plotě v lokalitě Kamenný vršek v Žatci. Když její naříkavý štěkot uslyšeli, neváhali a rozběhli se za ním. Jejich včasným jednáním nedošlo k oběšení vyděšeného pejska. Na místo byli přivoláni také strážníci městské a státní policie. Fenečku si vzal poté do své péče Útulek pro opuštěná zvířata v Jimlíně. Policisté zároveň zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu týrání zvířat.

,,Při venčení mého psa Nikyho nad Kamenným vrškem, mezi panelovou cestou a polem v místě u střelnice, jsem zaslechl divný štěkot a naříkání psa. Mezitím jsem potkal kolegu s jeho manželkou také při venčení a šli jsme hledat podle zvuku štěkání. To, co jsme viděli, bylo něco strašného,“ líčí zážitek z předminulého pondělí Michal Čížek a doplňuje, čeho byl v daný den svědkem: ,,Nad plotem na ostnatém drátu visela ve vzduchu fenka. Karabinou byla připnutá k drátu a ještě obmotaná provazem. Štěstí bylo, že se fenečka zadními packami přidržovala drátěného plotu a nedošlo k oběšení. Okamžitě jsme ji odepnuli a vyprostili a podařilo se nám ji dostat z druhé strany plotu k nám. Velké díky patří manželům Suchanovým, hlavně Gustavovi, který začal ihned jednat.“

Na místo zachránci přivolali strážníky Městské policie Žatec, kteří dorazili do pěti minut. Fenka byla poté převezena k ošetření a umístění do nedalekého útulku. Psí bojovnici tamější pečovatelé pojmenovali po jejím zachránci.

,,Fenečka pojmenovaná Michalka, což je pro mě velká čest, je v pořádku a nic si ne-dělá z toho, co prožila. Má se k světu a je moc hravá a užívá si své mladistvé psí okamžiky. Tímto bych chtěl znovu z celého srdce poděkovat Útulku Jimlín za péči a pozornost, které se jí tam dostává. Jste skvělí!“ informoval, jak se daří fence Michalce její zachránce Michal Čížek ze Žatce, který věří, že teď už ji čeká jen to hezké.

Případ zhruba desetiměsíční fenky má nyní v rukou policie. ,,Policisté v uvedené věci přijali oznámení a zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu týrání zvířat, za který podle zákona hrozí trest odnětí svobody až na dva roky, zákaz činnosti nebo propadnutí věci,“ sdělila nám policejní mluvčí Miroslava Glogovská. Dle našich informací se díky příběhu a fotografiím fenky sdílených na sociálních sítích již podařilo jejího majitele najít. Žatečtí občané ho poznali, jelikož ho v ulicích občas vídávali při venčení.

Tento ani jiné hrůzné činy páchané na zvířatech by rozhodně neměly být dle zachránce malé fenky opomíjeny. ,,Viník by měl být za tak ohavné chování spravedlivě potrestán. Co mě ještě zaráží a mrzí je, že v době, kdy jsme štěkot fenky uslyšeli, před námi prošlo celkem dost lidí a nikdo si toho nevšiml ani na to vůbec nereagoval,“ dodal na závěr s lítostí Michal Čížek.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video