Velikonoční výzdoba zdobí obce a města

Lucie Steklá 2021-04-01 13:05:00

Velikonoční výzdobu má například náves ve Hřivicích, ,,vajíčkovník" je před Základní školou v Ročově, velikonoční bříza letos stojí na Mírovém náměstí v Lounech.

Náves ve Hřivicích vítá jaro. ,,Pomozte nám naši náves rozveselit,” vyzvali hřivičtí hasiči místní obyvatele. Do centra obce předminulou sobotu instalovali velikonoční výzdobu, na jejíž rozšíření se mohou dále podílet děti i dospělí. Hasiči tak chtěli lidem zpříjemnit blížící se jarní svátky v době, kdy epidemiologická opatření neumožňují pořádání kulturních akcí. Že se jim to povedlo, o tom svědčí komentáře na sociální síti: ,,Děkujeme, moc se to povedlo, v téhle době i zahřeje u srdíčka. Super nápad. Máte to krásné.” Na velikonočním stromku je dostatek místa pro další kraslice. ,,Ozdobte stromek malovaným vajíčkem, vlastnoručně vyrobeným, materiál necháme na vás, vajíčko podepište, vyfoťte se, jak vajíčko na stromek dáváte, fotku nám pošlete. Po Velikonocích kraslice odměníme,“ zvou k účasti na výzdobě hasiči na své facebookové stránce. Během minulého týdne již vrbové větvičky ozdobilo několik malovaných vajíček, hned několik jich pověsila Lucinka Kresslová, Eliška Vránová, Natálka Perglerová a další děti z obce. 

    Strom ,,vajíčkovník“ vyrostl v Ročově před tamní základní školou. Vajíčka od žáků, květiny, sluníčko. To vše je předzvěst krásného počasí. ,,Děkujeme našim zaměstnancům a škole za výzdobu a všem přejeme krásné jarní dny,“ řekl starosta obce Vojtěch Václav Pour. 

Obyvatelé Žerotína si vyzdobili před velikonočními svátky místní výklenkovou kapličku. Na snímku je Barbora Svobodová, která na jednu z pomlázek připevňuje svoji pentličku.                                                                                               

Velikonoční výzdobu má letos opět také lounské Mírové náměstí. K vidění je ozdobená břízka, papírová zvířátka a okolní výzdoba proutím. Velikonoční výzdoba kolemjdoucím připomene, že se nejvýznamnější křesťanské svátky kvapem blíží. 


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video