Dopisy našich čtenářů: ,,psí poklady"

Redakce 2021-04-07 14:26:45

Vážená redakce Pressu, dne 10. března 2021 jste uvedli článek pod názvem Proběhne mimořádný sběr ,,psích pokladů“. Zde jsme se dověděli, že pejskaři mají povinnost sbírat po svých pejscích psí exkrementy, a že někteří psí majitelé to nedělají. Zamyslel se někdo na Městě Louny, proč se tak děje ???

Bydlím v části v sídlišti nad tratí, kde je zoufale málo odpadkových košů. Bezmála polo-vina nenápadně v průběhu deseti let zmizela a už se nové nenainstalovaly. To že nemáme, jako pejskaři odpadové koše speciálně pro psí exkrementy se sáčky, také nepřispívá k možnosti úklidu. Město Louny by si mohlo vzít příklad ze spousty měst, kde to tak mají i po sto metrech na ulicích především v centrech. Zajímalo by mne také, jak se využívají peníze z poplatků za psa.

Zelené plochy, kde jsou velké hromady psích pokladů, se mi také nelíbí. Jsou to především exkrementy velkých psů, kde majitelé venčí především v nočních hodinách. Zde by Město Louny mělo umožnit bezplatně velké sáčky na tyto velké poklady. Dříve to bylo možné, ale někdo to zrušil.

Závěrem věřím, že se touto neřešenou otázkou bude zabývat i komise pro životní prostředí Města Louny. S názory uvedenými v článku se ztotožňuje většina pejskařů, se kterými se potkávám na vycházkách při venčení.

(JS, pozn. autor si nepřeje být jmenován, jeho jméno redakce zná)


Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video