Fotogalerie: Svátky jara si na Chomutovsku užili i v koronakrizi

Soňa Šímová 2021-04-08 07:19:00

REGION (soš) — Že je jaro definitivně tady, ohlašuje každoročně přílet čápů do Zaječic. Ti na zdejším betonovém sloupu hnízdí už více než třicet let.

První jarní dny přinesly teploty přes dvacet stupňů a vylákaly tak obyvatele Chomutova ven. Zejména stezka podél zooparku a Kamencového jezera se lidmi jen hemžila. První otužilci využili koupání v „Bandě”, rodiny s dětmi se zastavovaly u ohrad se zvířaty a pořádaly pikniky v trávě, zkrátka nepřišli ani cyklisté nebo in-line bruslaři.

Svátky jara se i letos nesly ve stínu koronakrize. Kdo propadal trudomyslnosti ze současných vládních opatření, mohl se přesvědčit, že i přes ně lze vymyslet příjemný program pro děti i dospělé. Touto cestou šli v horském areálu Lesná, kde na Velký pátek připravili pro děti hledání pokladu v podobě dvou stovek velikonočních balíčků v přírodě, na Bílou sobotu si zde každý mohl opéct buřta, nedělní Boží hod Velikonoční se nesl v duchu dobrodružné stezky zajíčka Matěje a dobroty mohly děti hledat i na Velikonoční pondělí. Výdejní okénko restaurace nabízelo velikonoční menu i mazance, beránky a tradiční chléb z šamotové pece. Přilehlá stavení nabídly i potěchu oka v podobě historické výzdoby. Jak si lidé užívali svátky jara na

Na Velikonoce se chystali také senioři Chomutově a Kadani. V nové volnočasové dílně chomutovského Domova pro seniory na Písečné, vyráběli klienti velikonoční výzdobu.

Procvičili si jemnou motoriku, zručnost, trpělivost i fantazii. V kavárničce pak napekli tradiční beránky a zajíčky. Krásného počasí si užili i klienti Domova pro seniory v Kadani. Využili ho nejen k procházkám, ale i přípravě na svátky jara. Tvořili velikonoční výzdobu a napekli beránky.

A Velikonoce si samozřejmě užily i děti, ať už koledou, nebo zdobením.

Foto: Redakce

Napsal(a): Soňa Šímová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video