Instagram Kadaně zvítězil v soutěži Zlatý lajk roku 2021

Redakce 2021-04-17 07:57:00

KADAŇ (PI) – Město Kadaň si může připsat další významný úspěch. Vyhrálo soutěž Zlatý lajk roku 2021, kterou pod záštitou ministerstva pro místní rozvoj vyhlašuje spolek KVALIKOM. Spolek hodnotí kvalitu instagramových účtů českých měst s více jak 10 tisíci obyvatel.

O titul Zlatý lajk ročně soutěží desítky měst. Hodnotící komise KVALIKOMU nešetří vůči účtu @discover_kadan superlativy, mimo jiných uvádí, „že je ve všech směrech maximálně profesionální a ukázkový. Kvalita kadaňských příspěvků je patrná od počátku založení účtu, ale teprve v posledním roce byly dovedeny opravdu k té nejvyšší úrovni. Sedmdesáté nejlidnatější české město pracuje s podrobně zpracovanou vizuální identitou, kterou používá nejen na sociálních sítích, ale například i v rámci městského mobiliáře. Tento účet od nás jako vůbec první v této soutěži dostal plný počet bodů“.

Kadaň porazila taková města, jako je Praha, Olomouc či Liberec. Její sociální sítě efektivně napomáhají komunikaci úřadu s obyvateli města. Správce sítí Jakub Jan Fiala uvádí, „Instagram máme od roku 2015, jako vůbec jedni z prvních v Ústeckém kraji. Od té doby se s ním spousta lidí sžila, pravidelně nás označují na svých fotografiích a my je následně máme možnost přesdílet.“

Fanouškovská komunita ve městě je velmi početná, a to i vzhledem k velikosti Kadaně, čítá více než 4,5 tisíce lidí a neustále roste. A jak si úspěch v soutěži J. J. Fiala vysvětluje? „Už od samého začátku se snažíme dělat věci trochu jinak, sledujeme trendy v ČR, ale i v zahraničí, neustále se vzděláváme a instagramový účet vylepšujeme. Díky tomu bych řekl, že držíme tempo s velkými městy. Na druhou stranu si držíme osobitý styl a nabízíme i vlastní přidanou hodnotu. Děláme na účtu věci, které běžně města nedělají a vždy každý příspěvek vypipláme do posledního detailu,“ dodává J. J. Fiala.

Instagramové účty doposud byly pro mnohá města spíše doplňkem ke komunikaci, dnes se ukazuje, že jsou rovnocenné s Facebookem. „Náš instagramový účet cílí jak na místní, tak i přespolní, snažíme se ukazovat z Kadaně to nejlepší hravou a zábavnou formou. Podle mne je úspěšný i z toho důvodu, že se snažíme informovat o věcech co nejvíce neformálně. A na to naši sledující opravdu slyší. Kadaňský Instagram by nebyl tím, čím je, bez úžasných fotek komunity místních fotografů, a za to jim patří velký dík,“ uvedl J. J. Fiala.

Velkou zásluhu na úspěchu v soutěži má rozhodně i nový vizuální styl Kadaně. Právě díky němu se dalo mnohem lépe pracovat s grafikou účtu. Je to patrné i na počtu sledujících, nejvíce jich přibylo v uplynulém roce, kdy nový vizuální styl města vznikal. „To Káčko, které máme v profilové fotografii opravdu zaujme na první pohled,“ potvrdil J. J. Fiala. Instagram je pro Kadaň nástroj, díky kterému se obyvatelé dozvědí vše z první ruky a jeho autoři pevně věří, že se také díky němu podaří do města přitáhnout více návštěvníků.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video