Přírodní zahrada ozdobí okolí školky. Vzniknou zde i nové stavby, jako tee-pee nebo šapitó

Hedvika Mašková 2021-04-18 14:00:00

Mateřská škola U Jezu v Žatci se stala úspěšným žadatelem o dotaci na vybudování a úpravu zahrady. Děti se mohou těšit na nové herní prvky z přírodních materiálů. Projekt zahrnuje také výsadbu dřevin.

,,V roce 2020 vyhlásilo Ministerstvo životního prostředí ČR, konkrétně Státní fond životního prostředí, výzvu na podání žádosti o dotaci na vybudování a úpravy zahrad pro mateřské školy, tzv. ,,Přírodní zahrady”. Se souhlasem zřizovatele jsme se tohoto projektu zúčastnili a žádost v únoru 2020 podali. Naše žádost ,,Přírodní zahrada pro MŠ Žatec, U Jezu” byla státním fondem přijata a v červenci 2020 jsme obdrželi Rozhodnutí o poskytnutí podpory formou dotace ve výši 477 360 korun , což je 85 procent ze základu pro stanovení podpory ve výši 561 600 korun,” vysvětlila ředitelka Mateřské školy U Jezu v Žatci Dana Pechová.

Konkrétním cílem zmiňovaného projektu je vybudování přírodní zahrady v areálu mateřské školky, jehož součástí je i výsadba vhodného stromu, lípy, a výsadba živých vrbových staveb, která byla v minulých dnech realizována.    

,,Na zahradě již vznikly nové stavby, jako tee-pee, tunel nebo šapito. V průběhu měsíce května budou dále instalovány nové hrací prvky pro děti, například školní tabule na kreslení, dva xylofony, indiánské tee-pee, stoly a lavice z akátového dřeva, bude provedeno zastínění dvou pískovišť prodyšnou plachtou na akátových sloupech, na zahradě budou rozmístěny čtyři kusy nerezových pítek pro děti,“ doplnila Dana Pechová a na závěr ještě dodala, kdy by měl projekt dojít do finále: ,,Nejpozději do konce měsíce června bude realizace ,,Přírodní zahrady“ ukončena a plně využívána dětmi ke hrám. Všichni se už moc těšíme na novou podobu zahrady a já věřím, že se zahrada stane i příjemným pohledem pro okolí.“

Foto a video: Alla Želinská

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video