Předsedou Okresního fotbalového svazu okresu Louny zvolen Pavel Domecký

Lucie Steklá 2021-04-22 07:20:00

Okres Louny (lus) Zástupci fotbalových klubů Lounska, Žatecka a Podbořanska se minulou sobotu sešli na mimořádné valné hromadě, která se konala ve Výškově. Než došlo na samotnou volbu předsedy OFS a členů výkonného výboru, vyslechli si delegáti klubů zprávy o činnosti a hospodaření OFS za uplynulé období a plány na další sezony. V úvodu jednání přítomní minutou ticha uctili památku dlouholetého předsedy svazu Miloslava Sklenky, který zemřel 10. března. Hlasování o předsedovi a členech výkonného výboru poté bylo ,,jednomyslné“.

Mimořádné valné hromady se zúčastnili zástupci většiny klubů okresu Louny, přijelo jich třicet ze 37 pozvaných. ,,Čtyři kluby se omluvily, ze tří klubů se zástupci nedostavili bez vysvětlení,“ řekl sekretář OFS Jaroslav Mička. Před vyslechnutí zpráv o hospodaření a činnosti fotbalového svazu okresu Louny byly zvoleny komise. Předsedou mandátové komise Martin Vápeník, návrhové komise Petr Kalista a volební komise Pavel Maňák. Prostor dostalo také ocenění zasloužilých funkcionářů fotbalových klubů. Čestný odznak obdržel předseda FK Louny Pavel Domecký, Václav Rubeš (SK Cítoliby) a in memoriam Jaroslav Koubek (Chožov).

Před konáním valné hromady zazněla čtyři jména kandidátů na předsedu OFS. Delegáti nakonec volili jen z jednoho, neboť se tři zájemci kandidatury na místě vzdali - Radek Příhoda, Martin Vápeník a Ivan Tau-ber - a současně podpořili posledního z kandidátů Pavla Domeckého.

V následné veřejné volbě předsedy OFS P. Domecký zvítězil, neboť ho podpořily všechny kluby. Šéf lounského klubu získal devětadvacet hlasů z třiceti hlasujících delegátů. Třicátý zástupce, Domecký sám, se hlasování zdržel. „Fotbal budeme společně dělat v klidu, aby vše klapalo. Já budu obhajovat to, co považujeme za správné,“ řekl Domecký, který podporuje myšlenku Fevoluce.

Do výkonného výboru OFS byli následně zvoleni: Lukáš Hájek (Kryry), Martin Vápeník (Výškov), Petr Kalista, Jiří Kříž (Lubenec), Jindřich Zedník (Krásný Dvůr) a Jaroslav Mička. Revizní komise OFS byla zvolena ve složení: Marie Doudová (Kozly), Ladislav Smrček a Miroslav Gros (Lipenec). Místopředsedou OFS byl později zvolen Jiří Kříž z Lubence. ,,Místopředsedu volí samotný výkonný výbor, ne delegáti. Ve výboru OFS je tak rovnoměrně zastoupeno Lounsko, Žatecko i Podbořansko,“ dodal J. Mička s tím, že výkonný výbor dostal za úkol sestavit komise. Ve většině případů by-la volba členů jednomyslná a zvoleni byli hlasy všech přítomných zástupců. Výjimkou byla volba VV, kde se navržený člen M. Vápeník, stejně jako Domecký u volby předsedy, hlasování zdržel.

Jasno je již o komisi rozhodčích, kterou povede Petr Kalista, spolu s ním v ní usednou Antonín Suchánek a Evžen Svoboda. Předsedou disciplinární komise bude Martin Vápeník, nápomocni mu budou Miroslav Kratochvíl a Tomáš Bechyňský. Na složení těchto dvou komisí se nic nezměnilo. V čele sportovně technické komise s největší pravděpodobností zůstane J. Mička a spolu s ním v ní budou pracovat dosavadní členové František Pavlas, Václav Rubeš, Ivan Vokurka. Změny čekají komisi mládeže, pro niž její nový předseda Jindřich Zedník musí oslovit budoucí členy.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video