Dopisy našich čtenářů: zkušenosti s poštou

Redakce 2021-04-21 13:25:00

Mezi všemi možnými i nemožnými informacemi o covidu téměř zanikla zpráva, že naše milovaná Česká pošta opět zdražuje. Na doporučený dopis, tedy věc, kterou je každý z nás nucen občas využít, už nám padesátikoruna nestačí.

Balíčky už dávno neposílám. Když něco potřebuji svým blízkým předat, raději to dovezu. Cestovné se od poštovného prakticky neliší a bonusem je skutečnost, že zásilku mám dodánu v den podání. Pošta na to potřebuje týden.

Některé e-shopy však neumožňují výběr dopravce, a tak se někdy nevyhnu tomu, že mi pošta zásilku doručuje. To pak nastává dobrodružství.

Pošta nejdříve avizuje, že zásilku bude doručovat, a poté přichází rozhodující zpráva: DNES vám budeme doručovat. Nemohu pochopit, jak může v těchto dvou zprávách být různá adresa příjemce, když ji odesilatel uvedl správně. Přesto se mi to děje pravidelně. Opakovaně jsem na to hlavní poštu v Lounech upozorňovala. Nic se nezměnilo.

Ve středu před Velikonocemi přišlo mailem avízo, že mi Česká pošta bude na mou adresu doručovat zásilku, na kterou už jsem dlouho čekala. Zajásala jsem, že ji snad přece jen do Velikonoc dostanu. Předčasně. Ve čtvrtek jsem našla v mailu zprávu s oním vytouženým DNES. Ovšem údajná moje adresa už byla úplně jiná. V jiné obci, v jiné ulici, kde jsem nikdy nebydlela a asi ani nebyla. Pokolikáté už?

Okamžitě jsem volala na jediné telefonní číslo, které má lounská hlavní pošta na svých stránkách. Slečna na přepážce mě vyslechla, konstatovala, že to není v její kompetenci a přepojí mě na vedoucí doručovatelů. Tam telefon vyzváněl dlouhé minuty, až se ozvalo, že číslo je nedostupné. Po chvíli jsem se tedy snažila dovolat znovu. Marně. Slečna věděla, že pro mě nic udělat nemůže, a tak už mi telefon nezvedla. Představa, že balíček dostanu až po Velikonocích, podporovala mou vytrvalost, zkoušela jsem to několik hodin. Dovolala jsem se až poté, co se vyměnila směna. Další slečna mi číslo na vedoucí doručovatelů rovnou dala se slovy: „Zkoušejte to.“ Zřejmě věděla, že nemám šanci. Opravdu mi za celé odpoledne pracovního dne nikdo telefon nezvedl. Vlastně ano, jednou, když jsem omylem zadala jiné číslo. Paní mě vyslechla, sdělila, že s tím nic neudělá, ale vzala si podací číslo zásilky s tím, že můj případ předá na příslušné místo a že se mi ozvou. Jak to dopadlo? Samozřejmě se neozval nikdo. Jen pozdě odpoledne mi přišla automatická sms se sdělením, že mi balíček z technických důvodů nebude doručen a o dalším postupu mě budou informovat.

Že mě už nikdo o ničem neinformoval, je asi čtenáři už jasné. V úterý po Velikonocích, tedy šest dní po prvním avízu, mi pošta doručila balíček na správnou adresu.

Jak dlouho bude ještě tenhle šlendrián s celostátní působností beztrestně těžit ze svého postavení, rok co rok zdražovat své lajdácké služby a navenek se tvářit, že je všechno v pořádku?

Dana Pletichová


Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video