Pan František pečuje o obec s láskou. Místní mu poděkovali ,,sladkými nedělemi“

Hedvika Mašková 2021-04-27 09:03:00

Udržovaná zeleň je okrasou každé obce. V menších vesnicích se o veřejnou zeleň povětšinou starají techničtí pracovníci příslušného obecního úřadu nebo jsou najímané specializované firmy. Ty párkrát ročně naběhnou do vsi, odbudou si co mají a další měsíce o nich není ani vidu ani slechu. Tento případ však neplatí o Hořeticích, části obce Žiželice, kde se v posledním roce o veřejnou zeleň stará pan František Nevečeřal. Místní občané jsou s jeho prací natolik spokojeni, že se mu rozhodli odvděčit. Darovali mu poukaz na ,,sladkou neděli“.

,,Chtěli jsme Františkovi nějak poděkovat, že se o naši vesnici stará, i když by tolik nemusel,“ vysvětlila nám Lucie Gugała z hořetického osadního výboru a předsedkyně Simona Mangová ji doplnila: ,,V září jsme měli myšlenku, že bychom se Františkovi za jeho starost a píli odměnili. Dumali jsme tak dlouho, až přišly Vánoce. Tehdy nám paní starostka Helena Makuková prozradila, že má František rád sladké, tak jsme se toho chytli a udělali akci ,,sladká neděle“, kdy k němu od ledna každý týden někdo z obce docházel s vlastnoručně upečenými dobrotami.“

Původně se mělo jednat pouze o lednovou akci, ale nápad místní občany natolik zaujal, že se nakonec ,,sladkých nedělí“ konalo jedenáct. Do akce se zapojila většina vesnice.

,,Na začátku jsem dostal dárkový poukaz na sladkou neděli, ale nikdy jsem nevěděl, kdo a s čím dorazí,“ vyjádřil se k akci František Nevečeřal z Hořetic a prozradil, že ze všech jedenácti moučníků a dezertů mu nejvíce chutnala roláda od paní Jaroslavy Balákové. Posledním sladkým překvapením pak byl dort s děkovným nápisem od předsedkyně osadního výboru Simony Mangové.



Pan František Nevečeřal sice pracuje pro obecní úřad, ale péči o veřejná prostranství provádí nad rámec svých povinností. ,,Starám se o údržbu zeleně v Hořeticích, což zahrnuje sekání trávníku, péči o keře i živé ploty a také dohlížím na to, aby to trochu vypadalo na hřbitově. Prakticky to dělám pro sebe. Na začátku sezóny všechno vyčistím a pak už se jen kochám a udržuji. Práce mě velmi baví! Nikdo mi nemusí říkat, co mám udělat. Prakticky šéfuji sám sobě,“ sdělil nám s úsměvem pan František Nevečeřal, jehož velikou výhodou v práci je, že v Hořeticích bydlí. Když někde vidí nedostatky, může hned zasáhnout. A hlavně, vše dělá ze srdce a s láskou, a to se ve výsledku vždy pozná.

Popiska foto: S panem Františkem Nevečeřalem se nechaly zvěčnit Simona Mangová (vlevo) a Lucie Gugała (vpravo) z Osadního výboru Hořetice.           

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video