Trable s výchovou: Syn chtěl zastřelit otce, dcera se trávila

Tomáš Skřipský 2021-04-27 15:13:00

CHOMUTOV (tz, tos) — Svědky toho, jak obtížné je někdy vychovávat děti, se v minulých dnech mimoděk stali chomutovští strážníci. Na operačního velitele městské policie se prostřednictvím tísňové linky 156 kupříkladu obrátil člověk, kterého jeho vlastní syn ohrožoval v bytě střelnou zbraní a vyhrožoval mu, že ho zabije. Velitel neprodleně vyrozuměl Policii ČR a nejbližší hlídky strážníků vyjely na místo zjistit skutečný stav věci a reálnost hrozby.

V bytě se měla podle oznamovatele nacházet se synem i jeho manželka, tudíž se po společné domluvě na taktice policisté a strážníci vydali na prohlídku příbytku. „Nakonec byl muž nalezen na společné chodbě domu, kde byl zadržen, podroben bezpečnostní prohlídce a převezen zajištěný ve služebních poutech na policii,“ popsali konec napínavého příběhu strážníci. Jak se během zásahu dozvěděli, syn se kdysi léčil s psychickými problémy.

Strážníci se zanedlouho po telefonickém oznámení přesunuli na jedno z chomutovských sídlišť, kde měla být v bytě zavřená dívka, která při pokusu o sebevraždu spolykala prášky. Hlídka se s ní okamžitě zkontaktovala přes dveře a dívka se mužům zákona přiznala, že opravdu vzala větší množství léků pro dospělé a zanechala dopis na rozloučenou. Důvodem měla být traumatická zkušenost, která jí v životě potkala. Dále řekla, že je doma zamčená a klíče nemá. Hlídka se spojila se Zdravotnickou záchrannou službou, aby konzultovala množství a druh léků s dispečinkem. Tam jim potvrdili, že je dívka v bezprostředním ohrožení života a zdraví, tudíž byl byt otevřen za pomoci násilí a dívka byla předána přivolaným záchranářům. Otevřený byt zajistila další z hlídek městské policie do příjezdu majitelky. O celé události strážníci vyrozuměli také Policii ČR a věc postoupili Oddělení sociálně právní ochrany dětí (OSPOD).

Napsal(a): Tomáš Skřipský

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video