Očkování zatím „na půl plynu”

Tomáš Skřipský 2021-04-28 08:19:00

CHOMUTOVSKO (tos) — Daleko za svou teoretickou kapacitou, která se pohybuje od 500 do jednoho tisíce očkovaných denně, zatím funguje nové velkokapacitní očkovací centrum v Nemocnici Chomutov. To bylo otevřeno 1. dubna a během svého působení zvládlo do soboty minulého týdne naočkovat 4 847 dávek, to je v průměru 202 dávek denně. Od 3. ledna do 24. dubna pak bylo v Chomutově naočkováno celkem 11 877 dávek.

„Ze strany Krajské zdravotní očkovací centrum funguje na sto procent. Vše je závislé na dodávkách vakcín,“ uvedl na dotaz Nástupu referent střediska komunikace Krajské zdravotní Martin Klimeš. Jak dodal, situace s dodávkami vakcín se postupně zlepšuje, od května je avizováno další navýšení počtu dodávek.

Velkokapacitní očkovací místo v Nemocnici Chomutov je umístěno v budově H (je označeno) na adrese Kochova 1185 a otevřeno je od pondělí do neděle od 8 do 18 hodin. Parkovat je možno buď přímo u centra (je třeba použít vjezd do areálu nemocnice u hřbitova) nebo na parkovištích v okolí nemocnice či polikliniky, kde magistrát od 1. dubna přestal dočasně vybírat parkovné.

Foto: Archiv MMCH

Napsal(a): Tomáš Skřipský

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video