Dvě studentky pomohly ženě v nesnázích

Redakce 2021-04-29 07:46:00

KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ — Bylo poslední březnové odpoledne a z balkónu v klášterecké ulici 17. listopadu se ozývalo volání o pomoc. To nebylo lhostejné dvěma 16letým slečnám (na rozdíl od desítky kolemjdoucích a dalších zvědavě koukajících z jiných balkónů) a zavolaly na tísňovou linku. Zároveň ujišťovaly sténající paní, že je pomoc zavolána, snažily se s ní nadále komunikovat a vyčkaly na příjezd městské policie.

Ta se na místo dostavila během pěti minut. Po zjištění, že se paní nachází na balkóně v šestém patře domu a nemůže se hýbat, byla povolána klášterecká jednotka dobrovolných hasičů k otevření bytu. Zraněné paní byla přivolána záchranná služba, která rozhodla o jejím transportu do nemocnice. Co se všechno mohlo stát, raději nedomýšlet, přítomní hasiči vypnuli i troubu, ve které paní zrovna pekla bábovku.

„Zavolat pomoc jsme se rozhodly okamžitě. Na balkón pražilo sluníčko, paní mohla být velmi brzy dehydratovaná,“ svěřila se Natálie Nováková v kanceláři starosty (na snímcích), kam byla pozvána k osobnímu poděkování za tento hrdinský čin, a dodala: „Dárek mě potěšil, ani jsem nic nečekala, přišlo nám to jako samozřejmost.“

Druhá z dvojice, Tereza Kleistnerová, se bohužel osobně nemohla zúčastnit, ale dárek v podobě knihy o Klášterci nad Ohří a poukázek na doufejme brzké promítání kina Egerie či letního kina jí samozřejmě bude předán. Starosta města Štefan Drozd do knihy napsal věnování, ve kterém oběma dívkám poděkoval za to, že nejsou lhostejné ke svému okolí.

Natálie Nováková je z Klášterce nad Ohří a navštěvuje místní střední odbornou školu zaměřenou na sociální činnost. Tereza Kleistnerová žije v Kadani a navštěvuje střední školu v Chomutově. Ředitelé obou škol od starosty obdrží děkovný dopis, aby věděli, jak zodpovědné studentky ve svých školách mají. Poděkování za rychlý zásah patří i strážníkům městské policie Miroslavu Palfimu a Lukáši Novotnému, a kláštereckým hasičům.

Text a foto: Adéla VÁCLAVÍKOVÁ, Město Klášterec nad Ohří

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video