Zápisy do žatecké ZUŠky se blíží. Přihlášky se vyplňují elektronicky na školním webu

Iveta Drlíková 2021-04-28 13:19:37

Už za necelý měsíc začne Základní umělecká škole v Žatci přijímat přihlášky žáků ke studiu na nový školní rok 2021/2021. I letos se budou vyplňovat elektronicky na www.zuszatec.cz, kde zájemci najdou i bližší informace o nabízených oborech. „Rodiče se k nám dostaví přihlášky osobně podepsat v termínu, ve kterém je ohlášený zápis, tedy od 17. do 21. května. Forma talentových zkoušek, které jsou k přijetí žáků nutné, se bude odvíjet podle rozvolnění epidemiologických opatření a rodiče o nich budeme včas informovat,“ sděluje škola.

Žatecká Základní umělecká škola v loňském roce oslavila 140 let své existence. V současné době nabízí výuku ve čtyřech hlavních oborech - hudebním, výtvarným, tanečním a literárně dramatickým. Škola myslí rovněž na předškoláky. Ti se mohou zapsat do Scholy Ludus, která je takovou mezioborovou přípravkou, ve které se děti, rozdělené do čtyř skupin, po týdnu střídají a postupně procházejí tanečním, literárně dramatickým, výtvarným a hudebním oborem. Už v tomto věku tak mohou objevit a rozvinout svůj talent pod dohledem zkušených pedagogů.
Výuku na hudební nástroje, konkrétně na klavír, klávesové nástroje, kytaru, bicí a trombon nebo taneční kurzy nabízí žatecká ZUŠ rovněž dospělým zájemcům. Výuka dospělých probíhá v ZUŠ od roku 2007. „První dospělí zájemci se nám přihlásili do tanečního oboru. Na základě zájmu se otevřel kurz lidového tance, orientálního tance a tanečních pro dospělé. Postupně se objevili zájemci i v hudebním oboru, a proto se otevřely kurzy formou skupinové nebo individuální výuky ve hře na klavír, klávesy, kytaru, bicí nástroje a trombon. Nástrojová výuka se otevírá dle zájmu uchazečů. Přihlásit se mohou do těchto kurzů začátečníci i pokročilí. Cílem výuky pro dospělé je rozšířit jejich obzor, vzdělávat se ve vybraném uměleckém oboru za dohledu kvalifikovaných pedagogů, získat novou zkušenost, která přispěje k posílení psychické i fyzické kondice. Výuka probíhá každý týden dle stanovených hodinových dotací. Kurzisti nejsou hodnoceni, tempo výuky je přizpůsobeno individuálním dispozicím,“přibližuje škola výuku dospělých.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video