Zápisy do žatecké ZUŠky se blíží. Přihlášky se vyplňují elektronicky na školním webu

Iveta Drlíková 2021-04-28 13:19:37

Už za necelý měsíc začne Základní umělecká škole v Žatci přijímat přihlášky žáků ke studiu na nový školní rok 2021/2021. I letos se budou vyplňovat elektronicky na www.zuszatec.cz, kde zájemci najdou i bližší informace o nabízených oborech. „Rodiče se k nám dostaví přihlášky osobně podepsat v termínu, ve kterém je ohlášený zápis, tedy od 17. do 21. května. Forma talentových zkoušek, které jsou k přijetí žáků nutné, se bude odvíjet podle rozvolnění epidemiologických opatření a rodiče o nich budeme včas informovat,“ sděluje škola.

Žatecká Základní umělecká škola v loňském roce oslavila 140 let své existence. V současné době nabízí výuku ve čtyřech hlavních oborech - hudebním, výtvarným, tanečním a literárně dramatickým. Škola myslí rovněž na předškoláky. Ti se mohou zapsat do Scholy Ludus, která je takovou mezioborovou přípravkou, ve které se děti, rozdělené do čtyř skupin, po týdnu střídají a postupně procházejí tanečním, literárně dramatickým, výtvarným a hudebním oborem. Už v tomto věku tak mohou objevit a rozvinout svůj talent pod dohledem zkušených pedagogů.
Výuku na hudební nástroje, konkrétně na klavír, klávesové nástroje, kytaru, bicí a trombon nebo taneční kurzy nabízí žatecká ZUŠ rovněž dospělým zájemcům. Výuka dospělých probíhá v ZUŠ od roku 2007. „První dospělí zájemci se nám přihlásili do tanečního oboru. Na základě zájmu se otevřel kurz lidového tance, orientálního tance a tanečních pro dospělé. Postupně se objevili zájemci i v hudebním oboru, a proto se otevřely kurzy formou skupinové nebo individuální výuky ve hře na klavír, klávesy, kytaru, bicí nástroje a trombon. Nástrojová výuka se otevírá dle zájmu uchazečů. Přihlásit se mohou do těchto kurzů začátečníci i pokročilí. Cílem výuky pro dospělé je rozšířit jejich obzor, vzdělávat se ve vybraném uměleckém oboru za dohledu kvalifikovaných pedagogů, získat novou zkušenost, která přispěje k posílení psychické i fyzické kondice. Výuka probíhá každý týden dle stanovených hodinových dotací. Kurzisti nejsou hodnoceni, tempo výuky je přizpůsobeno individuálním dispozicím,“přibližuje škola výuku dospělých.

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video