Deváťáci se zapotili u přijímacích zkoušek na střední školy

Lucie Steklá 2021-05-12 14:54:24

Střední školy v pondělí 3. května zahájily jednotné přijímací zkoušky. Deváťáci psali testy v pondělí a v úterý. Přijít k nim museli s negativním testem, přičemž je antigenními testy ve většině případů vybavila jejich základní škola. Během zkoušky měli žáci nasazený respirátor nebo chirurgickou roušku. Povoleny byly skupiny po dvaceti lidech.

 Gymnázium V. Hlavatého v Lounech pro konání zkoušek v pondělí připravilo šest učeben, v nichž byli žáci zařazeni po devíti. Na snímku jsou žáci z učebny, v níž zkoušku zadávala Martina Zabloudilová, kteří se soustředí před druhou částí písemné zkoušky z českého jazyka a literatury. První částí přijímací zkoušky byla matematika, třetí částí byly obecné studijní předpoklady. Přijímací zkoušky na lounské gymnázium skládalo v prvním termínu dvaapadesát deváťáků, na druhý termín v úterý mělo dorazit žáků osmnáct. Ve středu a čtvrtek pokračovaly přijímací zkoušky pro osmiletá gymnázia, k nimž se v Lounech přihlásilo padesát čtyři žáků pátých tříd.

Na druhé lounské střední škole Obchodní akademii a Střední odborné škole gen. F. Fajtla se přijímací zkoušky nekonaly. Podle informací na webu školy ředitelka ukončí hodnocení přijímacího řízení a zveřejní seznam přijatých uchazečů nejdříve 19. května. Zápisový lístek mohou přijatí uchazeči odevzdat nejpozději do deseti pracovních dnů po vyhlášení výsledků. 

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video