Poznámka Jana Vnoučka: Začarovaný kruh s trávou a bobrem

Jan Vnouček 2012-06-04 00:32:00

„Tráva roste, jak o život. A podél silnic ji zase nikdo neseká,“ posteskl si minulý týden na Podbořansku nejeden starosta. „Aby ji zase nezačali sekat až v srpnu, až bude mít dva metry!“ Loni koncem května ale už silnice II. a III. třídy křižovaly traktory se sekačkami a porost ze silničních škarp vysekávaly. Tak, kde se letos zapomněly? 

Kontaktuji Josefa Mikloše, vedoucího výroby lounské Správy a údržby silnic Ústeckého kraje, který to má pod palcem a vždy ochotně všechny dotazy zodpověděl. „Nelobte se, ale už nesmím tisku poskytovat žádné informace. Obraťte se na mé nadřízené,“ reaguje tentokrát. No, dobře, volám tedy na centrálu do Dubí, provozní náměstkyni Lence Holovské. Ta odmítá, že by se zeleň na krajnicích neudržovala. „Letos tráva strašně rychle vylétla, ale od pondělí (21.5.) se seká,“ brání se. „Částečně sekáme sami, částečně seká náš dodavatel. Nejdřív jsou na řadě kvůli výhledu křižovatky a silnice 2. třídy. Trojky přijdou na řadu po nich,“ vysvětluje. Kdy přijde na řadu Podbořansko, ale neví. Volám tedy dodavatele, firmu H-rekultivace. Ovšem ani její výrobní ředitel Vratislav Fronk mi nepomáhá. „Zahájili jsem už na některých silnicích II. třídy. V tuto chvíli vám ale přesný harmonogram pro okres Louny nepovím. Dohodneme ho teprve začátkem příštího týdne s panem Miklošem,“ odpovídá ochotně Fronk. Kruh se uzavřel. Bohužel ten jediný, co něco ví, musí držet bobříka mlčení. Tak doufejme, že všichni brzy uloví i nějakého toho bobříka sekání.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video