ZUŠ Podbořany rozšiřuje vzhledem k velkému zájmu kapacitu o sto míst

Alla Želinská 2021-05-24 23:10:00

Základní umělecká škola v Podbořanech vyučuje hudební, výtvarný a taneční obor. Tyto tři umělecké obory navštěvuje při maximální kapacitě 230 žáků od 5 do 18 let v přípravném a základním studiu. Přesto kapacita nestačí a poptávka převyšuje nabídku. Budoucím zájemcům o studium, žákům, včetně dětí již od pěti let věku, kteří neměli dosud možnost se z kapacitních důvodů stát žáky podbořanské umělecké školy, nabízí ZUŠ možnost účasti na přijímacím řízení, kde budou mít širší prostor seznámit se s nabídkou školy, prohlédnout si vybrané učebny, pohovořit s budoucími vyučujícími a prokonzultovat své předpoklady ke hře na hudební nástroj či nástroje, nebo své výtvarné vlohy anebo v tanečním oboru své pohybové předpoklady a schopnosti.

„Přesto, že kritéria přijímání nových žáků někdy více spíš stresují rodiče než děti, chtěl bych pro veřejnost uvést, že všichni pedagogové školy vždy konzultují a komunikují s dětmi maximálně taktně s vědomím, že to, co je nejvzácnější a nejdůležitější pro budoucí úspěch muzikantů, tanečníků, výtvarníků a vůbec všech budoucích umělců, je vždy osobní zájem dítěte, radost chodit do ZUŠky a chuť tvořit něco nového a zajímavého. Touto cestou bych chtěl ubezpečit především rodiče, že odpovědnost je zejména na nás učitelích tento zájem u dětí dál prohlubovat, rozvíjet a podporovat v dětech a žácích kladný vztah k živému umění,” říká ředitel školy Martin Říhovský.

Tímto tedy ZUŠ Podbořany zve všechny zájemce na právě vyhlášené přijímací řízení, které se uskuteční v termínech: 7. června – Hudební obor, 8. června – Výtvarný obor, 9. června – Taneční obor. A to vždy v době od 13 do 18 hodin.

Podrobné informace o přijímacím řízení jsou na webu základní umělecké školy: ZDE.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video