Škola pořádá zdarma letní umělecké aktivity pro děti z Podbořanska

Alla Želinská 2021-05-25 13:22:00

Základní umělecká škola v Podbořanech připravuje pro školní i mimoškolní děti příměstský letní umělecký tábor. První turnus poběží od pondělí 12. července do pátku 16. července a je určen pro současné žáky a kurzisty školy. Druhý týdenní turnus následuje od 19. července a je určen pro nové zájemce o studium, kteří ještě nikdy do ZUŠky nechodili.

„Zejména v 2. turnusu si noví zájemci vyzkoušejí veškeré umělecké aktivity ve škole – seznámí se s hudebními nástroji, zpěvem ve sboru, ve výtvarném oboru si vyzkouší různorodé výtvarné techniky, v tanečním oboru si vyzkouší své pohybové předpoklady a schopnosti,“ přiblížil náplň příměstského tábora ředitel školy Martin Říhovský.

V každém turnusu účastníci mají zajištěno stravování v Národním domě v Podbořanech a celodenní pitný režim. „Zohledňujeme fyziologické potřeby dětí, odpočinek, tempo aktivit a podobně,“ dodává M. Říhovský.

Letní aktivity umělecké školy jsou díky podpoře města Podbořany a finančních partnerů pro děti zcela zdarma, hradí se pouze služby externích poskytovatelů, tj. stravné a jízdenky na odpolední výlety po okolí. Na konci každého turnusu je výstupem menší umělecké představení na městském koupališti v Podbořanech (v případě špatného počasí v Kulturním domě Pegas) a výstava prací dětí ve „žlutém“ kostele v Podbořanech.

„Věříme, že o letních prázdninách bude z hlediska epidemiologických opatření vlády možné tyto aktivity realizovat a nabídnout tak dětem a rodičům na Podbořansku jako kompenzaci za distanční vzdělávání přímé umělecké a pohybové aktivity. Rádi bychom dětem udělali radost z přímé umělecké činnosti a věříme, že noví žáci i rodiče k nám najdou cestu v budoucím školním roce 2021 / 22,“ dodal na závěr ředitel ZUŠ Podbořany.

Více informací k letnímu táboru najdete ZDE.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video