Důvěřivec platil a platil…

Redakce 2021-05-26 15:54:46

KADAŇ (r) — Z podvodu vyšetřovatel obvinil dvacetiletou ženu z Kadaně. Dívka se měla již koncem roku 2018 přes internet seznámit s tehdy 69letým mužem z Českých Budějovic a navázat s ním přátelský vztah. Psali si a volali, ale osobně se viděli jen párkrát. V průběhu přibližně jednoho a půl roku měla mladá žena od seniora postupně vylákat něco přes 1,2 miliónu korun. Peníze jí dotyčný posílal na její bankovní účet poté, co si o ně řekla po telefonu.

 „K vylákání peněz měla používat různé záminky, například že je potřebuje na stěhování, na nájem, že jí doma praskla voda a podobně. Muž jí v uvedené době celkem 74krát poslal různé částky, a to od několika tisíc až po desetitisíce korun. Nejvíce jí měl jednorázově poslat dokonce přes 200 tisíc. V některých případech žena slíbila, že peníze vrátí. To se však dosud nestalo a škodu tak dotyčný vyčíslil na 550 tisíc korun,“ uvedla okresní policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Obviněné hrozí jeden rok až pět let vězení.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video