Kultura v Postoloprtech ožije divadlem i koncerty. Datum mají i odložené Postoloprtské slavnosti

Jarka Cibulková 2021-06-03 17:38:00

Postoloprtsko (caj) - Divadelní cirkus, kouzelnická show, folkové odpoledne, metalový festival, divadelní představení či letní kino, to je jen malá ochutnávka kulturního vyžití v Postoloprtech, které tady připravuje místní kulturní zařízení města v čele s Pavlem Panenkou.

V rámci Dne dětí vyjede do spádových obcí Postoloprt Divadelní cirkus BezeVšeho. Trasa je naplánována na první červnový víkend. V sobotu cirkus navštíví dětská hřiště v Dolním Březně (14 hod.), Malnicích (15 h.), Mradicích (16 h.) a Strkovicích (17 h.). Jízdní řád cirkusu BezeVšeho v neděli pamatuje také na Skupice (14 h.), Rvenice (15 h.), Seménkovice (16 h.) a celou svou pouť uzavře v 17 hodin u kina v Postoloprtech.

„V každé uvedené obci proběhne minimálně půlhodinové vystoupení divadelního cirkusu BezeVšeho, ve kterém se vám představí principál Jiří Frydrych Nítěnka, klaun Pepišto, kejklíř Thomas Lupíno, tanečnice Anjelina Dancessimo a cvičená slepice Elvíra se svým krotitelem z Divokého západu. Po cirkusovém vystoupení všichni zúčastněné děti obdrží od Kulturního zařízení města Postoloprty prostřednictvím principála malou odměnu za jejich účast na této akci,“ přiblížila našim čtenářům program cirkusu Lenka Pecková z divadla BezeVšeho.

Stejně jako na divadelní cirkus, ani na představení Jacobowski a Stjerbinski nebude vybíráno vstupné. Tragikomedii Rádobydivadla Klapý hostí postoloprtské divadlo v neděli 13. června od 19 hodin. V hlavních rolích excelují Lenka Šťastná, Pavel Macák a Ladislav Valeš. „Protože diváci zatím musejí snášet respirátory, testy a rozestupy, ale zároveň na oslavu toho, že se konečně může hrát, dáváme na první letošní divadelní představení bezplatný vstup. Těšíme se na vás v postoloprtském divadle na hře Franze Werfela,“ napsal na webové stránky Kulturního zařízení města Postoloprty jeho ředitel Pavel Panenka.

Pro malé i velké bude v postoloprtském kině připravena 18. června od 19 hodin Velká show Kaspar Magic. Trochu tvrdší šálek kávy slibuje hned druhý den, v sobotu 19. června, metalový festival v zámecké zahradě. Od 12 hodin budou v provozu také dětské atrakce a občerstvení i pro dospělé. Zámeckej fest láká na Štěpána Soukupa ze Zakázaného ovoce (16.30 h.), DC Radio (18 h.), lounský Deaken (19.30 h.) a revivalovou Metallicu z Berouna (21 h.).

Poslední červnový den bude patřit varhannímu koncertu. Na unikátní nástroj v Kostele Nanebevzetí Panny Marie v Postoloprtech zahraje Kristina Suske, absolventka varhanní třídy profesora Přemysla Kšici na Konzervatoři Teplice. Na programu jsou skladby J. S. Bacha, C. Francka, M. Regera, M. Duruflé aj. Dobrovolné vstupné půjde na opravu varhan.

Také letní prázdniny budou v Postoloprtech plné kultury. Zámecká zahrada uvítá 10. července folkové odpoledne s vynikajícími interprety Evou Henychovou a Slávkem Klecandrem. O týden později je připravený tradiční rockový festival Raskwerfest, kde vystoupí populární skupina Premier, domácí Deficit, dále Alocation a další dvě kapely. Na Lukáše Langmajera, Michaelu Kuklovou, Veroniku Novou či Mirka Šimůnka se můžete přijít podívat v neděli 18. července od 17 hodin do zámecké zahrady. Divadlo Artur sem přiveze populární komedii „Můžu k tobě?“.

Od 21. do 24. července navštíví Postoloprty Kinematograf bratří Čadíků s filmy Meky, Havel, Mlsné medvědí příběhy a 3Bobule. Předskokany bude vždy živá hudba, v sobotu odpoledne se v zámecké zahradě rozprostřou atrakce pro děti.

Srpen nabídne Den s párou (výstava parních strojů, kuličkový turnaj a country hudba) a hudební festival Rock Postoloprty.

První zářijovou sobotu by měly, pokud to epidemiologická situace dovolí, proběhnout i odsunuté Malé postoloprtské slavnosti. V zámecké zahradě budou připravena dvě pódia pro program pro děti i dospělé. Lákadly jistě budou revivaly The Beatles nebo Nazareth, stejně jako domácí kapela Kočkuzblajs nebo tradiční ohňostroj. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video