Kam vyrazit za kulturou na Žatecku, Lounsku a Podbořansku

Alla Želinská 2021-06-11 19:27:00

Víkend otevřených zahrad na Stekníku a Krásném Dvoře, nový okruh na Novém Hradě, Loutková zahrada v Žatci, Rodinný den na Červeňáku, Dětský den na Líčkově, karneval ve Staňkovicích, Izzyho memoriál - rybářské závody v Podbořanech, Dobrodění i taneční odpoledne s Lounskou 13. v Lounech - je tady druhý červnový víkend a s ním první větší kulturní akce v době rozvolnění.

ŽATECKO

SOBOTA 12. ČERVNA

Žatec, Klášterní zahrada: Loutková zahrada – O třech čunících, Nahý ježek, Tři medvědi a drzá Máša, O zakleté labuti, Perníková chaloupka, Příběhy male Lupitiny González. Účinkují Před bránou, Jitřenka, Loutky bez hranic, Spojáček Liberec, Studio Damůza. Od 9:30 do 21:30 hod.

Zámek Stekník: Víkend otevřených zahrad - prohlídky rozkvetlých zámeckých zahrad, pro skupiny (minimálně 5 osob) s výkladem o italské terasovité zahradě. Prohlídky samostatně do zahrad od 10 – 17 h. Mimořádné prohlídky zámeckých zahrad s průvodcem (minimálně 5 osob) začínají v: 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 hod.

Ekozámeček Stroupeček u Stroupče na Žatecku: Otevřená zahrada, která se pyšní souborem památných stromů. Zajímavá je ale též prohlídka současné zahrady, která se snaží o ekologické pěstování plodin. Zdejší komunita pečuje o zemědělskou usedlost ze 13. století. Přijít podívat se můžete od 10 do 18 hodin, ve 14 hodin bude komentovaná prohlídka. Příspěvek dobrovolný. Na místě je dokonce možné i ubytování.

Líčkov: Dětský den – bohatý program, soutěže a zábava, zahraje DJ Josef. Každý malý návštěvník dostane balíček. Občerstvení zajištěno. Těší se na vás Naďa s rodinou. Od 14 hod.

Sušárna Žatec: Jiří Wehle. Ve 20 hod.

Žatec, Letní kino: Ještě máme čas. Od 21:30 hod.

Music club Chaloupka, Žatec: Otevřeno - Žatecká jedenáctka, Sedmý schod, Olešná Pacific, točená kofola... Od 15 – 23 hod.

NEDĚLE 13. ČERVNA

Chrám Chmele a piva Žatec: Otevírá svou prohlídkovou část, tedy komentované prohlídky a 3D výtah v Chmelovém majáku, Chmelařské muzeum. V červnu je otevřeno od úterý do neděle 10 -17 hod.

Zámek Stekník: Víkend otevřených zahrad. Od 10 do 17 hod.

Žatec, Letní kino: Krajina ve stínu. Od 21:30 hod.

Staňkovice, fotbalové hřiště: Maškarní karneval – tombola, odměny, soutěže, občerstvení. Zvou Staňkovické ženy ve spolupráci s obcí. Od 15 hod.

LOUNSKO

SOBOTA 12. ČERVNA

Stromovka Louny: DOBRODĚNÍ - Charitativní akce, kterou pořádá spolek Dobroděj v lounské Stromovce. Členové Divadelního souboru Klouzák nabídnou odpolední program pro děti a na večer následuje hudební program pro dospělé. Umělci vystupují bez nároku na honorář. Výtěžek Dobrodění každoročně putuje na pomoc dětem. Od 14 hod.

Vrch Červeňák u Loun: VZHŮRU NA KOPEC - 2. ročník rodinného dne. Pořádá Lunovrat. Od 10 do 16 hod.

Archeoskanzen Březno u Loun: Otevřeno - Acheoskanzen je opět v provozu od úterý do neděle 9 -17 hod. 

Nový Hrad Jimlín: Druhý prohlídkový okruh - Hospodářské zázemí, bude přístupný od 12. června. Zámecký šenk je v provozu od soboty 5. června. Ubytování na zámku začíná svůj provoz v pátek 11. června. Od 9 do 17 hod.

Tvrz Divice: Divická tvrz o víkendu zpřístupní Panskou zahradu i celý areál tvrze, a to v sobotu od 14 do 20 hodin. Komentované procházky po tvrzi proběhnou v 15 a v 17 hodin. Celý den vyvrcholí koncertem Radky Fišarové - Ničeho nelituji - Pocta Édith Piaf v Barokní maštali od 20 hodin. 

NEDĚLE 13. ČERVNA

Pavilon A Výstaviště Louny: LOUNSKÁ TŘINÁCTKA - Taneční odpoledne dechového orchestru. Od 15 hod.

Divadlo J. K. Tyla Postoloprty: Jakobowski & Stjerbinski - představení Rádobydivadla Klapý, repríza v Postoloprtech. Vstup zdarma. V 19 hod.

PODBOŘANSKO

SOBOTA 12. ČERVNA

Nádrž u hasičské zbrojnice Podbořany: Izzyho memoriál 2021 – rybářské závody. Od 8 – 11 – chytají děti, od 12:30 do 16:30 dospělí. Občerstvení po celý den. Možnost pikniku.

TJ Tatran Podbořany: Turnaj přípravek – fotbalová utkání. Od 10 hod.

Zámek Krásný Dvůr: Víkend otevřených zahrad - komentovaná procházka parkem. Součástí procházky je také návštěva běžně nepřístupné barokní zahrady na severní terase. Délka procházky 120 minut. Vstupné 130 Kč, snížené vstupné 100 Kč. V 15 hodin.

NEDĚLE 13. ČERVNA

Zámek Krásný Dvůr: Víkend otevřených zahrad - komentovaná procházka parkem. V 11 hod.

Kostel sv. Petra a Pavla Podbořany: Nedělní mše svatá - slouží O. Alexander. V 9 a 10:30 hod.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video