Architekti nominovali halu do soutěže Interiér roku

Lucie Steklá 2021-06-17 09:08:36

Louny (lus) Do soutěže Interiér roku je přihlášena budova lounské plavecké haly. Do šestého ročníku soutěže ji přihlásili DK architekti, kteří ji vyprojektovali.

,,Celá stavba je tvořena především na základě ekonomické udržitelnosti provozu, potřeb investora, orientace na světové strany a velikosti prostorů dle jejich významu. Při seskládání těchto prvků do jednoho celku jsme navíc ještě doladili některé detaily tak, aby dům měl i estetickou kvalitu,“ přiblížili stavbu autoři David Kudla, Filip Malý a Monika Dorňáková. ,,Interiér roku je jediné ocenění, o nějž se mohou ucházet obě profese, architekti i designéři, společně a jehož ústředním tématem je vnitřní prostor. Interiéry nás téměř intimně obklopují po většinu našeho života a tím nás intenzivně ovlivňují. Jejich kvalita je tedy pro kvalitu našich životů naprosto klíčová,“ říká zakladatel soutěže Petr Tschakert.

,,Soutěž Interiér roku je prestižní soutěží, proto jsme rádi, že se naše nová plavecká hala stala její součástí. Samotné dřevo ve formě modřínového obkladu je příjemným a teplým materiálem, který určitě lahodí oku každého návštěvníka. Zajímavostí z mého pohledu je i skleněná zvlněná stěna a samotný obklad fasády celého objektu. Ve veřejných částech pak moderní pojetí pohledového betonu s obtisknutou OSB deskou, jejíž struktura sjednocuje celý povrch a v kombinaci s barevným linem tak dodává šmrnc veřejnému prostoru společných šaten. Samotná Relax zóna saunového světa kopíruje svým dřevěným obkladem a světelným podhledem křivky Českého středohoří. Uvidíme, jak daná skladba materiálů a interiérového řešení zaujme odbornou porotu,“ uvedla na dotaz Lounského Pressu k nominaci do soutěže ředitelka haly Andrea Kuďousková.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video