Dopravních nehod na Lounsku přibývá

Lucie Steklá 2021-06-17 13:53:00

Lounsko (lus) V průběhu ,,covidových měsíců“ zaznamenali policisté v okrese Louny výrazný pokles dopravních nehod. Řidiči s postupným rozvolňováním v uplynulých týdnech ale jezdí stále víc, a počet nehod opět stoupá. Vyplývá to ze statistik dopravní nehodovosti za měsíc květen.


„Policisté řešili v měsíci květnu sto padesát dopravních nehod. Ve srovnání s loňským květnem jejich počet narostl o jednadvacet. Horší byly také následky kolizí. Jedna osoba přišla o život, tři osoby se těžce zranily a 31 jich utrpělo lehká zranění,“ vypočetla policejní mluvčí Miroslava Glogovská. Počet nehod se zvýšil již v dubnu, kdy policisté vyjížděli k 116 nehodám. Ve srovnání s rokem 2020 to bylo nehod více, co do následků na lidských životech a zdraví byl duben příznivější.

K zmíněné tragické dopravní nehodě došlo 18. května kolem sedmé hodiny večerní na křižovatce silnice I/7 Praha - Louny s komunikací II/607 u Sulce. ,,Řidič osobního vozidla jedoucí po komunikaci I/7 od Prahy při průjezdu pravotočivou zatáčkou na mokré vozovce dostal smyk, vyjel mimo silnici, kde narazil do sloupku dopravní značky, a vozidlo se otočilo na střechu. Řidič byl letecky transportován do nemocnice, jeho spolujezdec utrpěl zranění, kterým na místě podlehl,“ přiblížila tragickou nehodu policejní mluvčí.

Řidiči motorových vozidel zavinili minulý měsíc 89 nehod, třikrát byla vina na straně řidiče nemotorového vozidla. Velmi významně se na počtu nehod podílela zvěř.

,,O její srážku šlo v 57 případech,“ sdělila policejní mluvčí s tím, že nejčastěji byl příčinou kolizí nesprávný způsob jízdy, nepřiměřená rychlost a nedání přednosti v jízdě. V šesti případech policisté v souvislosti s šetřením dopravní nehody zjistili u jejího viníka požití alkoholu,“ dodala. Hmotná škoda způsobená květnovými nehodami byla vyčíslena na dvanáct milionů korun, o čtvrtinu více než loni v květnu. Bouralo se na silnicích první (39 nehod), druhé (36) i třetí třídy (34), na místních komunikacích došlo k dvaatřiceti nehodám. Na dálnicích lounského okresu došlo za květen k pěti střetům.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video