Projekt Atleti spolu odstartoval atletickou sezonu

Lucie Steklá 2021-06-18 09:59:00

Projekt Atleti spolu volně navázal na úspěšný loňský restart závodní atletiky, jenž se uskutečnil pod názvem Spolu na startu. Hlavním cílem projektu bylo dostat nejen děti zpět k atletice a pravidelnému pohybu.

Zpět do sportovního dění se vrátili atleti minulou středu, kdy se po celé republice uskutečnila akce Atleti spolu. Každý atletický oddíl mohl uspořádat trénink, nábor či setkání s rodiči svých atletů. Atletický klub Louny si užil oddílové závody. ,,Pojali jsme je jako ,,sranda boj”. Některé výkony byly výborné, i když bez měření časů nebo vzdálenosti, ale běhalo se rychle a házelo daleko. Děkujeme rodičům za přítomnost a podporu svých dětí,” řekl trenér AK Louny Jan Hřích. 

Atleti spolu. Trénink v rámci celorepublikového projektu Atleti spolu absolvovali minulou středu atleti ASK Elna Počerady. Malí i velcí prožili sportovní odpoledne s atletikou, soutěžemi a spoustou legrace. ,,Bylo úžasné pozorovat začínající atlety, jak soutěží s velkými a mají neskutečnou radost z pohybu. Zkušení atleti si zase připomněli, jak sami začínali a byli před nedávnem také špunty. Společně se rozcvičili, zahráli si oblíbenou hru malých, pilovali společně základy atletické abecedy, zasoutěžili si, dokonce došlo na oblíbené štafety. Prostě krásně strávené odpoledne,“ uvedli zástupci Elny Počerady.

Projekt Atleti spolu volně navázal na úspěšný loňský restart závodní atletiky, jenž se uskutečnil pod názvem Spolu na startu. Hlavním cílem projektu bylo dostat nejen děti zpět k atletice a pravidelnému pohybu. Dveře byly otevřeny i pro ty, kteří chtějí poznat krásy atletiky a poskytnout jim prostor pro pohyb v době omezení jiných kolektivních sportů. Český atleticky svaz se i tímto projektem snaží o podporu atletických klubů a oddílů ke znovu nastartování aktivit a činností, protože soudržnost, podpora a síla atletické rodiny je základem budoucnosti královny sportu. V okrese Louny se k projektu připojily čtyři atletické kluby. 

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video