50 let spolu! Manželé Bernátovi oslavili zlatou svatbu

Hedvika Mašková 2021-06-29 14:00:00

Zlatá svatba je něco mimořádného a pro většinu smrtelníků nepochopitelného. Oslavuje totiž neskutečné výročí 50 let od svatby - půl století manželství dvou lidí. V době, kdy se skoro polovina vztahů rozpadne a do manželství vstupujeme stále později, je to vskutku významný počin.

Předminulou sobotu, kdy tomu bylo právě na den padesát let, si toto krásné výročí připomněli a zpečetili před rodinou a blízkými přáteli v obřadní síni žatecké radnice Miloš a Zdenka Bernátovi.

A jakýpak je příběh zlatých manželů? Pan Miloš Bernát byl dlouholetým ředitelem zemědělského a stavebního podniku Astra. Mimo to byl dlouholetým soudním znalcem v oboru ekonomika, odhady nemovitostí. Jeho odborné znalosti využívaly soudy, notáři a banky celou dobu jeho profesního života. A odhad pan Miloš tedy má, a to nejen na ne-movitosti. Jak se po padesátce společných let ukázalo, tak i na výběr manželky.

Paní Zdenka Bernátová učila dlouhá léta na Obchodní akademii v Žatci účetnictví. Společně s manželem založili také dvě společnosti.

Ve stopách svých rodičů šli i jejich dva synové, kteří mají vysokoškolské vzdělání v oboru ekonomie. Miloš a Zdenka Bernátovi jsou také poctivými prarodiči, kteří se věnují celým srdcem svým čtyřem vnukům. Vedle toho jsou aktivními turisty, nejraději vyrážejí na dovolenou po Česku i do ciziny se svým obytným vozem a koly. Oblíbenými zeměmi se jim stalo Rakousko a Itálie. Manželé pravidelně navštěvují Městské divadlo v Žatci a rádi se účastní veškerého kulturního dění ve městě.

K jubilejnímu výročí manželskému páru gratulujeme a přejeme hodně lásky a pevné zdraví v běhu za diamantovým pokladem!       

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video