Fotogalerie: Slavnostní otevření nového fotbalového zázemí a miniturnaj Juniorů

Redakce 2021-06-25 15:00:15

CHOMUTOV (tz, soš) - Ve čtvrtek 24. června bylo za účasti vedení města slavnostně otevřeno nové zázemí fotbalového hřiště u polikliniky. Současně zde proběhl turnaj malých Juniorů. Návštěvníci si mohli prohlédnout i vizi dalších možností zázemí fotbalistů.

„Stáří původního zázemí jsem zjišťoval od nejstaršího pamětníka a můj odhad je, že sloužilo nějakých 70 – 80 let. Samozřejmě tedy nevyhovovalo současným standardům,“ řekl Radek Zaťko, předseda mládežnického spolku Junior Chomutov. I díky jeho rekonstrukci a přístavbě tak mohl Junior Chomutov postoupit z okresního na krajské středisko mládeže. „Fotbalová asociace ČR klade důraz, na to, aby měly mládežnické týmy zázemí, které splňuje i nařízení UEFA, což se podařilo a mohli bychom si zažádat i o nejvyšší licenci - tou je klubová akademie. Ale to je zatím hudba budoucnosti, protože tam je samozřejmě návaznost i na dospělý fotbal, který by měl hrát první ligu. V současnosti jsme tedy dosáhli nejvyšší možné licence a chtěl bych strašně moc poděkovat městu, bez něj bychom to nedokázali,“ dodal Zaťko.

Rekonstrukce a výstavba nových šaten, klubovny, prádelny i potřebných skladovacích prostor proběhly v rekordním čase šesti měsíců. Město spolu s Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy poskytlo významnou dotaci, aby se projekt uskutečnil. „Kvalitní zázemí často rozhoduje o tom, jestli děti vůbec začnou sportovat. Mám radost, že jsme podmínky pro naše fotbalové naděje výrazně vylepšili,” řekl David Dinda, náměstek pro rozvoj a investice

Rekonstrukcí a přístavbou objektu vznikly prostory pro osm šaten se sprchami, WC pro návštěvníky areálu, šatna pro rozhodčí, kancelář, klubovny. A v neposlední řade také prádelna a sklad pro nářadí a tréninkové pomůcky. V jedné z místností dokonce vznikne tělocvična, kde se fotbalisté mířící na trénink ze sportovních tříd ve škole Na Příkopech, budou moci předcvičit.

„Sport u nás neměl takto dobré podmínky dlouhé roky. Pro město to není jen posílat peníze, ale právě i stavět zázemí. A tohle je jeden ze dvou větších projektů, který se podařilo realizovat. Tím druhým je softbalové hřiště, které budeme slavnostně otevírat v srpnu. V současnosti pracujeme také s nápadem na vybudování dalšího sálu u sportovní haly. Halové sporty u nás rovněž mají úspěchy a potřebují rozšířit zázemí,“ uzavřel David Dinda.

Slavnostní otevření zázemí se kvůli vládním opatřením odkládalo, ale nakonec si fotbalové dovednosti vyzkoušeli nejen děti, ale také realizační tým, kde se nejlépe neumístil nikdo jiný, než Radek Zaťko.

Foto: Soňa ŠÍMOVÁ

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video