Kamencové jezero otevřelo vyčištěnou otvickou pláž

Redakce 2021-07-01 14:21:00

CHOMUTOV (tz) - Od dnešního dne je areál Kamencového jezera opět kompletní. Právě první prázdninový den se totiž na otvické straně znovu zpřístupnila oblíbená písčitá pláž. Ta byla doposud zavřená kvůli čištění přilehlého dna.

Znovuotevřená část areálu díky tomu nabídne komfortnější koupání, odtěžené bahno totiž nahradila vrstva jemného písku. „Písčité dno bude určitě pro všechny daleko příjemnější. Obzvlášť, když tuto pláž využívají hlavně rodiny s dětmi,“ raduje se z dobrých zpráv pro návštěvníky Věra Fryčová, ředitelka Zooparku Chomutov, pod nějž Kamencové jezero spadá.

Společně se zprovozněním pláže se otevřel také vstup do areálu ve směru od nádrže Banda, takže návštěvníci mohou využívat i zdejší pokladnu. A dočkají se rovněž milovníci nahého koupání, pro které se opět zpřístupní tamní nudapláž.

Rodinná pláž byla od začátku sezony nepřístupná, specializovaná firma tu od jara odbahňovala dno. Usazeniny odsával speciální bagr na plovoucím zařízení, a to na ploše cca 8000 metrů čtverečních. „Dno je vyčištěné a zasypané novým pískem od břehu až za naše první molo s plavčíky,“ upřesňuje vedoucí areálu Karel Ton. Šlo o investiční akci města, které na ni uvolnilo necelých sedm milionů korun.

Původně se mělo s pracemi začít již v loňském roce, kvůli nízké hladině na ní ale nemohla vyplout zmíněná technika. S odtěžováním se tak začalo až po dopuštění jezera vodou z přivaděče, tedy letos na jaře. Teď už se ale finišuje se závěrečným úklidem, aby byl areál na letní měsíce připravený kompletně. „Dělali jsme všechno pro to, abychom tuto část areálu stihli otevřít ještě do začátku prázdnin. A jsme rádi, že se to povedlo,“ dodává Fryčová.
Současně s tím se očekává, že bude stále častěji obsazené parkoviště mezi Bandou a areálem. Jak upozorňuje Karel Ton, nejvýhodnější je nechat auto na parkovišti u Aquasvěta. „Kapacita je obrovská a vstup je pak možný jednoduše přes pokladnu mezi minigolfem a restaurací Kamenčák,“ dodává závěrečnou radu pro návštěvníky vedoucí.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video