Pítka nejsou k mytí nohou!

Redakce 2021-07-05 10:19:00

REGION (tz, r) — Před zneužíváním veřejných pítek varuje společnost Severočeské vodovody a kanalizace (SčVK). Ta zásobuje pitnou vodou desítky těchto zařízení rozmístěných ve městech Ústeckého a Libereckého kraje. Ta nabízejí možnost zdarma a pohodlně se občerstvit kvalitní pitnou vodou, protože i v těchto pítkách jsou její vlastnosti kontrolovány. Nedostatek tekutin v lidském organismu může způsobit vyšší únavu, bolesti hlavy a kloubů nebo i vážnější problémy. V našem okrese jsou taková pítka umístěna v Chomutově (u autobusového nádraží a v zooparku), Kadani (Mírové náměstí, ulice kpt. Jaroše), v Račeticích, Radonicích a ve Vilémově.

„Voda je nejdůležitější součástí života. Lidské tělo obsahuje téměř 70 procent vody a aby byl člověk zdráv, potřebuje pravidelně doplňovat tekutiny. Zejména v letních dnech, které provází vysoké teploty, může docházet k příznakům dehydratace organismu. Bohužel, leckdy dochází k tomu, že někteří lidé si z pítek dělají levný zdroj pitné vody a znemožňují tak druhým, aby se osvěžili. Pítka také využívají třeba k mytí nohou, což je účel, k němuž rozhodně nemají sloužit. Poničená pítka se společnost snaží opravit, aby i nadále mohla sloužit lidem k osvěžení,“ informovaly SčVK.

Foto: Archiv

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video