Antonín Bielecki stříbrný na Mistrovství ČR

Lucie Steklá 2021-07-09 14:34:47

Sedm mladých veslařů z Loun se zúčastnilo Mistrovství České republiky v kategoriích žactva. Z pátečních rozjížděk se do ,,velkého“ finále A probojoval na pětisetmetrové trati nejmladší člen výpravy Antonín Bielecki a mohl v sobotu odpočívat.


Tři další skifaři se kvalifikovali do sobotních semifinálových jízd. Dvojskif starších žákyň nedosáhl na postupové místo, ale dostal šanci ukázat své schopnosti v sobotním finále C. Z páteční rozjížďky bohužel nepostoupila starší žákyně Eliška Keslová, která tak obsadila celkové 24. místo.
Adam Perout v sobotu na skifu starších žáků dovesloval jen půl vteřiny za čtvrtým místem, které by znamenalo postup místem do finále B. Ještě menší odstup od postupu do finále A měla Markéta Wainerová, konkrétně šest tisícin (!) vteřiny. Také Michal Fiveber podal slušný výkon, který však na postup do finále B nestačil. K. Wainerová a Markéta Fiveberová na dvoj-skifu ve finále C zazářily a s velkým přehledem tuto jízdu vyhrály. Celkově obsadily 13. místo.
Nedělní finálové jízdy opět zahájil A. Perout, a rovněž on vyhrál svou jízdu s velkým náskokem a je z toho třinácté místo v republice. I mladší ze sester Wainerových, Markéta, prokázala obrovskou bojovnost a vyhrála finále B.
A pak přišlo Tondovo velké finále. Nechal za sebou čtyři jedenáctileté soupeře a nestačil pouze na vítězného brandýského skifaře. Jako poslední nastoupil ke své jízdě dvanáctiletých Michal, který obsadil třetí místo ve finále C. ,,Celému programu přihlíželi rodiče, prarodiče i starší veslaři, které čeká tento týden mistrovský závod v kategoriích dorostu, juniorů a dospělých,” uvedli lounští veslaři.
Text: Jaroslav Kalus, foto: archiv rodiny

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video