Manželé Zetkovi si po padesáti letech obnovili svůj manželský slib

Hedvika Mašková 2021-07-19 11:00:00

Slavnostní chvíli, a to výročí padesát let společného manželství, si první červencovou sobotu společně s rodinou a svými nejbližšími připomněli Alena a Pavel Zetkovi. Ti začali šťastné manželství psát na den přesně před padesáti lety, 3. července 1971, na tehdejším Městském národním výboru v Žatci.

Manželka, maminka, babička – paní Alena Zetková (rozená Škapová), pochází z Ostravy-Zábřehu. Se svou maminkou tam žila do roku 1957, kdy se přestěhovaly do Trnovan u Žatce. Pan Pavel Zetek se narodil v Postoloprtech roku 1952 a jeho rodina se rovněž rozhodla přestěhovat do Žatce.

Oba manželé se seznámili již na Základní škole Komenského alej v Žatci ve svých dvanácti letech. Od té doby jsou spolu. Vzali se, když jim bylo devatenáct let v roce 1971 a dva roky nato se jim narodila dcera Pavlína, o rok později také syn Aleš. Ti jim dali krásné tři vnuky – Pavla, Lukáše a Daniela. Celý svůj život žijí v Žatci a obě jejich děti i s vnoučaty zde žijí také.

Paní Alena se v Žatci vyučila prodavačkou a do roku 1973 pracovala v žatecké cukrárně. Po mateřské dovolené s dcerou nastoupila do kantýny v tehdy známém Bonexu a od roku 1979 pracovala na čerpací stanici, kde setrvala do roku 1995. Poté prodávala v obchodech s různým zbožím až do zaslouženého odchodu do důchodu.

Pan Pavel se vyučil ve Frýdlantu jako instalatér a potrubář. Do nástupu na vojnu pracoval v Severočeských vodárnách v Žatci. Vojnu absolvoval v Podbořanech. Poté pracoval jako řidič v Zemědělském stavebním sdružení až do roku 1979, kdy nastoupil jako montér do Severočeských plynáren v Žatci. Roku 1994 založil svoji firmu a podnikal v oblasti voda-plyn-topení až do odchodu do důchodu.

Při obnovení manželského slibu si Alena a Pavel Zetkovi znovu vyměnili prsteny a nechybělo ani ,,zlaté“ políbení. Jménem redakce přejeme manželům dostatečné zdraví, spokojenost, pohodu, lásku a další krásná společná léta!          


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video