Tip na víkend: Pohár Naděje nabídne sportovní turnaje, dětské atrakce a pomůže Kačence

2021-07-22 07:20:47

CHOMUTOV — Již třetí ročník dobročinné akce s názvem Pohár Naděje, se tradičně bude konat v multifunkčním sportovním areálu Cihla v Chomutově 24. července. Tentokrát pomůže rodině těžce postižené Kačenky.

„Pohár Naděje vždy fungoval a nadále fungovat bude, jako prostředek, díky kterému se snažíme, alespoň trochu pomoci nemocným dětem a jejich rodinám a to jak finančně, morálně, tak i psychicky,” přiblížil hlavní poslání akce organizátor Jan Radimovský. Po většinu dne mohou návštěvníci areálu fandit na dvou sportovních turnajích – v malém fotbale (8 týmů) a v plážovém volejbale (9 týmů). Mimo hlavní sportovní program zde budou rozmístěna další stanoviště pro zábavu, jako například fotokoutek, dětské hřiště spolu s nafukovacími atrakcemi a krámek kde se budou prodávat propagační a pamětní předměty. Na návštěvníky čeká několik příjemných míst s občerstvením od grilovaného, uzeného, smaženého až po sladkosti, zákusky a točenou zmrzlinu, která bude pro děti po celý den zdarma. Na večerní hodiny je již tradičně naplánována živá muzika.

Turnaj startuje zhruba v 7.30 hodin a končí s blížící se půlnocí. „Peníze pro Kačenku vybíráme hned na několika frontách: dobrovolné příspěvky bezhotovostně na transparentní účet, 60 procent startovného každého zúčastněného týmu jde rovněž do společné kasy, dobrovolné příspěvky do kasičky umístěné na hlavním baru v den konání, 100 procent z jakéhokoliv zakoupeného předmětu. A v neposlední řadě turnaji nejvíce pomáhají příspěvky od firem formou sponzorského daru,” vypočítal Jan Radimovský. Akci každoročně podporuje i město Chomutov.

A kdo jsou letošní hrdinové Poháru Naděje? O osudu malé Kačenky a její rodiny jste si již v Nástupu mohli několikrát přečíst. Dvanáctiletá slečna se narodila už ve 29. týdnu těhotenství, a proto musela bojovat od samotného začátku svého života. Jako by to nestačilo, tento boj jí byl zkomplikován už v nemocnici, kde po pochybení zdravotního personálu přišla na svět až po čtyřech dnech poté, co její mamince praskla voda. Dětské tělíčko není přizpůsobeno na prostředí bez plodové vody a bez kyslíku, a proto u Kačenky došlo k velmi vážnému poškození mozku. Ale protože je bojovnice, prvních pár měsíců se zdálo, že poškození nebude až tak závažné. Vše se ale brzy začalo horšit po prvním prodělaném epileptickém zá-chvatu, který spustil sekvenci dalších vážných diagnóz: dětská mozková obrna, Westův syndrom, těžká mentální retardace, subluxace kyčelních kloubů, centrální postižení zraku a špatná imunita. Jak dny plynuly, tak bylo jasné, že Kačenka bude po zbytek života připoutána k vozíčku a bude odkázána na pomoc svých blízkých. Naštěstí má Kačenka báječnou rodinu a společně našli životní balanc, ve kterém dokáží společně žít a příležitostně si i užívat, přestože je to finančně i psychicky náročné. Momentálně rodiče šetří peníze na speciální benecykl, aby si mohli užít s Kačenkou trochu sportovního pohybu, a také na speciální stojan, který by Kačenku uchránil od operace kotníků. Tím to ale nekončí, vý-daje za léky, speciální pomůcky, za ozdravné pobyty v lázních, speciální léčbu a další.

Číslo transparentního účtu je: 44838 93023/0800 (do zprávy pro příjemce uvádějte Pohár Naděje 2021).

Sportovní turnaje jsou již plně obsazeny, je o ně takový zájem, že místa jsou rozebrána bezprostředně po ukončení předchozího ročníku. Podpořit sportovce, Kačenku a užít si den plný zábavy, ale může přijít každý.

Foto: Archiv

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video