Mladý pár se rozhodl podnikat v pohostinství. V jejich hospůdce Pod branou se budete cítit jako doma

Hedvika Mašková 2021-07-27 17:55:00

Míst, kde víte, že při každé návštěvě strávíte příjemný čas, dobře se napijete a pobavíte s přáteli, je v Žatci jako šafránu. Začátkem tohoto měsíce se proto mladý pár Michaela a Michal rozhodli v centru města otevřít ,,hospůdku“ Pod branou, kde nabízí velký výběr alkoholických i nealkoholických nápojů, včetně domácích limonád, moravského vína, míchaných drinků i exkluzivních žateckých piv na čepu.

Možná si řada z vás pamatuje na Hospůdku Pod branou v ulici Žižkova nacházející se přímo pod Kněžskou bránou, která se, bohužel, předloňský rok uzavřela. Spásu však zanedlouho našla u mladého páru původem z Brna, který se po svých cestách po Holandsku rozhodl vrátit zpět do České republiky. Mezi městy s dobrou dostupností do Prahy hledali dlouho, až nakonec narazili na Žatec a dům nedaleko pivovaru, kde se dle historických pramenů dříve vybíralo mýtné.

,,Jelikož jsem celý život pracovala v pohostinství, věděli jsme, že bychom v domě hospůdku rádi zachovali. Avšak poté, co jsme ji dle svého stylu upravili a zařídili vše potřebné, přišla korona a my museli vyčkávat, než podnik otevřeme,“ vysvětluje majitelka Michaela Chytilová.

Necelý měsíc, co prozatím Michaela a Michal svůj podnik vedou, mají od lidí skvělou zpětnou vazbu. ,,Zákazníci, kteří k nám zavítají, se zase vrací, z čehož máme velkou radost,“ pochvaluje si Michal Mamkin.

Hospůdka funguje zatím bez kuchyně, ale jen co se zaběhne, už mladý pár chystá přijmout další pracovní sílu a svoji nabídku rozšířit. ,,Rádi bychom si našli někoho na výpomoc. Já bych se pak přesunula do kuchyně a připravovala pochoutky k pivu a vínu. Pokud by měl někdo o dlouhodobou brigádu zájem, ať se na nás obrátí. Ideálně člověk vyučený nebo s minimální praxí,“ vyzývá potenciální uchazeče o práci slečna Michaela a dodává, co pro své zákazníky chystají: ,,Víme však určitě, že ani do budoucna nechceme vy-tvářet složitá menu. V nabídce budeme mít třeba jen lehčí celodenní menu o třech až čtyřech chodech, což podle nás bohatě stačí.“

Od příštího měsíce si již budou moci příchozí strávníci dát ke kávičce něco dobrého na zub, a to díky spolupráci hospůdky Pod branou a žateckého pekařství U Kroupů. Jinak můžete do hospůdky zavítat na všemožné nealkoholické a alkoholické nápoje.

,,Teď v létě jsou například hodně populární domácí limonády, které nechybí ani u nás. Nabízíme i nejrůznější míchané nápoje. Pánové si také přijdou na své, protože zde máme velký výběr rumů, whisky i ginů za příznivou cenu. Pro milovníky vína zase dovážíme kvalitní víno přímo z Moravy. Na čepu pak máme 11° Rohozec, 13° Baronku a 14° Sedmý schod. Z dalšího populárního žateckého piva Plavčík pak vyrábíme pivní Mohito, které rozhodně stojí za ochutnání,“ zve do hospůdky majitel Michal.

V nově zrekonstruované hospůdce na adrese Žižkova 72 v Žatci s příjemnou stinnou venkovní terasou můžete posedět u dobrého pití od pondělí do pátku od 13 do minimálně 22 hodin. O víkendu své dveře otevírá již v 11 hodin dopoledne. Aktuální informace a novinky naleznete na facebookových stránkách Pod branou.

,,Mrzí nás, že centrum města nežije. Je to velká škoda, protože podle nás je moc krásné a má potenciál. Rádi bychom ho alespoň trochu vzkřísili,“ říká Michaela Chytilová, která si společně se svým partnerem se zákazníky ráda popovídá, čímž v hospůdce vytváří milé domácí prostředí.         

(PI)



Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video