Na Rubínu v sobotu připomenou bitvu u Wogastisburgu. Dorazte!

Alla Želinská 2021-08-05 13:21:00

Rubín 631-2021. To je název akce, která se uskuteční na stejnojmenném vrchu u Podbořan v sobotu 7. srpna k příležitosti výročí 1390 let od bitvy u Wogastisburgu. Podle historiků a archeologů toto slovanské hradiště stávalo právě na vrchu Rubín.

Akci pořádá Město Podbořany spolu se spolkem Společenstvo pro památky Podbořanska a Skupinou historického šermu Vítkovci.

Zahájení proběhne ve 13 hodin. Pro návštěvníky bude připraven program zahrnující ukázky šermu, divadla či dobové hudby. Ve 14 a 16:30 proběhnou prohlídky hradiště vedené archeologem Vojtěchem Peksou.

Děti si budou moci kdykoliv mezi 14. a 16. hodinou projít Rubínskou stezku s úkoly, za které je čeká odměna. Dále si budou moci zastřílet z luku, či si vyrobit sádrový odlitek rubínské věže. Sokolník předvede všem zájemcům letové ukázky dravců a sov, bude se činit kejklíř a dojde i na dřevosochání. Doprovodný program pro děti zde budou mít i dobrovolní hasiči města Podbořan. Občerstvení bude na místě zajištěno. Dobrovolní hasiči budou zajišťovat dopravu z Dolánek pro ty, kteří by potřebovali pomoc s výstupem na vrch Rubín. Odjezdy kyvadlové dopravy od Růže a zpět 11, 11:30, 12, 12:30, 13, 13:30, z Rubínu 19, 19:30, 20 hodin. 

Kromě výstavby věže a repliky opevnění na Rubínu, kde se bude konat bitva u Wogastisburgu, došlo v těchto dnech k instalaci několika herních prvků na cyklostezce Podbořany - Dolánky. A tak nejen akce samotná, ale i cesta na ni slibuje skvělé zážitky.

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video