Letní fotbalový camp přípravky SK Cítoliby

Lucie Steklá 2021-07-30 15:31:36

Sportovní klub Cítoliby uspořádal v prvních dnech prázdnin fotbalové soustředění pro děti. Trenéři, realizační tým a více než tři desítky malých fotbalistů pilovalo své dovednosti v rekreačním středisku v Holanech u České Lípy. Součástí kempu byl pestrý tréninkový program se zaměřením na obratnost, koordinaci pohybů, zdokonalování míčové techniky a otužování. Každé ráno se otužilci, pod vedením trenéra Tomáše Prokopa, ponořili do bazénu a plavali svých ranních 50m.

Dopoledne v režii trenéra Pavla Zandala obvykle patřila fyzické přípravě. Běhalo se na krátké i delší vzdálenosti individuálně anebo ve družstvech jako štafeta. Odpolední trénování bylo zaměřeno spíše na zlepšení míčové techniky. Do tréninků se zapojili i hráči cítolibského áčka Antonín Nejedlý a kapitán Jan Maier, kteří přípravce tímto způsobem předávají své fotbalové zkušenosti. V areálu soustředění byl ovšem k dispozici nejen prostor pro fot-bal, ale také hřiště na nohejbal, tenis, plážový volejbal a basket. Nejmenším benjamínkům se věnoval trpělivý trenér Vlastimil Málek. Zapojili se i členové realizačního týmu Václav Havrda, Zdeněk Vaic, Dalibor Richter a Tobiáš Tříska.

Malí fotbalisté čerpali také z bohaté škály volnočasových aktivit v podobě soutěží, výletů, koupání a dobrodružství v krásné přírodě. Je zřejmé, že při takto nabitém programu vyhládne. Děti měly zajištěné celodenní stravování, včetně pitného režimu a snacků. Odpočinek, regeneraci a načerpání nových sil do dalšího dne poskytovalo pohodlné a útulné ubytování ve čtyřlůžkových pokojích.

Klubový PR manager SK Cítoliby Milan Skula na závěr dodává, že veškeré naděje a úsilí vkládané do přípravy vlastních odchovanců, hodlá klub zúročit v nadcházejících letech při budování stabilní hráčské základny. ,,Již od příští sezóny je například přihlášena okresní soutěž pro věkovou kategorii žáků. V Cítolibech klademe na práci s mládeží velký důraz, přičemž se snažíme zapojovat do klubového dění i rodiče dětí. Vnímáme velkou podporu od generálního partnera klubu, jímž je Městys Cítoliby, ale také od sponzorů. Všem patří obrovský dík zejména za finanční pomoc při realizaci letošního letního soustředění,“ řekl. Text, foto: SK Cítoliby


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video