Underwall: Jinak, jindy a jinde. Festival se po roční pauze dočkal svého konání

Hedvika Mašková 2021-08-05 10:00:00

Sportovně-hudební festival Underwall láká každoročně v rámci tradiční Dočesné velké množství mladých lidí. Kvůli koronaviru se však v loňském roce Dočesná, tak jak jsme na ni zvyklí, nekonala a stejně tak ani festival Underwall. Letos se však organizátoři, lidé sdružující se v žateckém spolku Občasné sdružení, rozhodli v rámci ,,Žatecké Dočesné jinak“ oblíbenou akci uspořádat. V sobotu 17. července tak lokalita Bratří Čapků ožila nejen živou hudbou, ale také beer pongem či uměním graffiti.

,,S ohledem na situaci a možnou změnu platných nařízení jsme se rozhodli uspořádat akci v menším měřítku, v jiný datum než je obvyklé a taktéž s ohledem na úpravu koncepce na jiném místě,“ vysvětlil za organizátory Adam Široký a doplnil: ,,Díky podpoře z projektu „Žatecká Dočesná jinak“ jsme pozměnili pro letošní rok koncepci a nepořádali jsme tak tradiční festival jak bylo zvykem. Letos to bylo celé jen o hudbě, kdy zahrál DJ Fuuse svůj set, na který pak navazovali koncerty MVP (Sax & Regie) a PJ & Poemistix, kteří pokřtili svoji čerstvou desku s názvem „Toman“. K tomu jsme to celé spojili s barem Easy Peezy, aby si návštěvníci mohli užít pohodovou atmosféru po celý den i večer. K tomu se připojila restaurace Maštal, která postavila svůj stánek a zajistila tak všem skvělé jídlo a chuťový zážitek.“

Přestože se festival konal v jiném formátu, organizátoři jsou s úspěšností akce spokojeni. ,,Bar byl plný a v přilehlém okolí bylo taky spousty lidí, kteří si užívali atmosféru. Šlo nám o to, aby se všichni mohli setkat, pobavit, užít si dne na jednom místě společně a dostali navíc i nějakou tu přidanou hodnotu,“ potvrdil nám Adam Široký.

Dále nám organizátoři potvrdili, že pokud se příští rok Dočesná ve svém tradičním duchu vrátí, festival Underwall se stejně jako před lety bude opět konat v centru města v místech žateckého skateparku. ,,Sice se nám tento formát také zalíbil a možná navážeme a rozšíříme tak portfolio i o tyto menší akce, ale to zatím nemůžeme potvrdit na sto procent. Uvidíme, jak vše dopadne,“ dodal na závěr Adam Široký. 

Foto: Jakub Patera

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video