Noc padajících hvězd. Přijďte na Perseidy na „hvězdárnu“

Soňa Šímová 2021-08-12 20:27:41

CHOMUTOV (soš) - Astronomická společnost Chomutov zve všechny příznivce astronomie na společné pozorování nejznámějšího meteorického roje – Perseidy. Astronomové a široká veřejnost se „Na hvězdárně“ - na louce vedle parkoviště u kina Oko (Lipská ul. naproti kostelu Sv. Barbory) scházejí každý den již od pondělí 9. srpna od 21 hodin a potkat je zde můžete až do soboty. Nezapomeňte se teple obléci a vzít si deku nebo či cokoliv na sezení. Největší výskyt Perseid by dle astronomů měl nastat ve čtvrtek a pátek.

Na sobotu se od 20 hodin chystá astronomické praktikum, kde můžete nahlédnout do vesmíru profesionálními dalekohledy, či si případně donést vlastní. Vstup zdarma.

Foto: Předseda Astronomické společnosti Chomutov Jaroslav Landa s astronomickými nadšenci při středečním pozorování zaznamenali více než dvě desítky Perseid. 

 Foto: Soňa ŠÍMOVÁ

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video